12 Temmuz 2024 20:56

Yaşamına son veren Dr. Ağcaoğlu görev yaptığı DEÜ Hastanesi’nde anıldı

DEÜ Hastanesi’nde mobbinge dayanamadığı için yaşamına son veren Dr. Ağacaoğlu meslektaşları tarafından anıldı.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Reklam

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nde plastik cerrahi bölümünde asistan hekim olarak görev yapan 30 yaşındaki doktor Uğurcan Ağcaoğlu geçtiğimiz günlerde hastanedeki mobbing ve baskılar nedeniyle yaşamına son vermişti. Ağcaoğlu bugün görev yaptığı DEÜ Hastanesi’nde anıldı.

Servisler önünde toplanılan anma eyleminde İzmir Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt ve Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel kısa bir konuşma yaparken, ardından ise hastane içerisinde yer alan Dr. Ersin Arslan’ın anıtı önüne alkışlarla yürünerek beyaz karanfil bırakıldı. Anma eylemine İzmir Tabip Odası ve Manisa Tabip Odası’ndan hekimler, sağlık emekçileri, çeşitli emek örgütleri ve sendikalar katıldı.

“SEBEP SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMIDIR”

Konuşmasında sağlıkta dönüşüm programını işaret eden Yüksel, “Gencecik arkadaşımızı, hayallerini kurduğu ve görev yaptığı burada anıyoruz. Onu aramızdan alan sağlıkta dönüşüm programı adıyla hekimleri baskı altına alan politikalardır. Bugün slogan atmayacağız. Bugün acımız büyük. Ancak yasımızdan sonra sesimizi öyle bir çıkaracağız ki, duymayan kulaklar duyacak, görmeyen gözler görecek. Bugün tek söyleyebileceğim, ‘kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’ sloganıdır” ifadelerini kullandı.

Ağcaoğlu’nun ailesine, sevdiklerine ve hekim camiasına baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Özyurt ise, “Bizi bu tarifsiz acıyla baş başa bırakan nedir, bulabildiğimiz sorunlar ve çözebileceğimiz ne gibi imkanlar vardır onları araştırıyoruz. Edindiğimiz sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Bu sorun sadece İzmir Tabip Odası’nın sorunu değildir. Bu tüm tabip odalarının ve TTB’nin sorunudur. Merkez konseyimiz ile neler yapabiliriz ve nasıl çözümler üretebiliriz yönündeki konuşmalarımız devam ediyor. Elde ettiğimiz sonuçları hepinizle paylaşacağız” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam