13 Temmuz 2024 16:49

Erdoğan TSK'deki ihraç verilerini paylaştı: Kurmay subayların yüzde 81'i ihraç edildi

Kurmay Subay Mezuniyet Töreni'nde konuşan Erdoğan, 32 bin 189 subayın ve 1886 kurmay subayın ihraç edildiği bilgisini paylaştı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesi'nde Kurmay Subay Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Sınır ötesi operasyonlara değinen Erdoğan, bir kez daha Pençe-Kilit operasyonunun sonlandırılacağı sinyalini verirken, "Irak ve Suriye hattında ülkemize tehdit oluşturacak hiçbir yapıya müsaade etmemekte kararlıyız" dedi.

15 Temmuz sonrasındaki sürece ilişkin konuşan Erdoğan, TSK'deki ihraçlara ilişkin de bilgi verdi, "15 Temmuz'da silahlı kuvvetlerde görev yapan 32 bin 189 subayın 10 bin 468'i, yani yüzde 33'ü ordumuzdan atıldı. 1886 kurmay subayın 1524'ü yani yüzde 81'i FETÖ'den ihraç edildi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Hudutlarımız içinde bölücü örgüt artık eylem yapamaz hale geldi. Irak ve Suriye sahasında ise örgüt iyice kapana sıkışmış durumda. Pençe harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz. Irak ve Suriye hattında ülkemize tehdit oluşturacak hiçbir yapıya müsaade etmemekte kararlıyız. Terör bataklığını mutlaka kurutmak zorundayız.

Başta güvenlik birimlerimiz olmak üzere FETÖ'nün 40 yıldır gizlice sızdığı kurumlarımızı büyük ölçüde örgüt mensuplarından arındırdık. 15 Temmuz'da silahlı kuvvetlerde görev yapan 32 bin 189 subayın 10 bin 468'i, yani yüzde 33'ü ordumuzdan atıldı. 1886 kurmay subayın 1524'ü yani yüzde 81'i FETÖ'den ihraç edildi. Mesela Deniz Harp Akademisi'nin 1. ve 2. sınıflarda eğitim gören kursiyerinin tamamının ilişiği kesildi. Benzer kararları diğer kademeler ve birimlerde de aldık. Ayrıca daha yapısal değişikliğe gittiğimiz alanlar oldu." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Askeri harcamalar ve artı değer

SONRAKİ HABER

Çinli tekelle Manisa OSB üzerine anlaşmışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa