13 Temmuz 2024 17:00

Çinli tekelle Manisa OSB üzerine anlaşmışlar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile Çinli otomobil tekeli BYD Manisa OSB üzerine anlaşmışlar.

Fotoğraf: Lenny Kuhne/Unsplash

Paylaş

Çinli otomobil tekeli BYD’nin Türkiye’ye yapacağı yatırıma ilişkin günlerdir medyada çıkan reklam haberlerin üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıklama yaptı.

Şirketle yapılan anlaşmayla ilgili konuşan Bakan Kacır, “BYD'nin hedefi Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bu tesisi üretmek. Üretimin yanı sıra ARGE çalışmaları da otomotiv fabrikasının yanında yer alacak. Anlaşmadaki planımız 2026'da üretime geçmesi ama bizim gayemiz mümkün olan en kısa sürede bunun gerçekleşmesi” dedi.

UCUZ İŞGÜCÜ VADETMİŞLER

BYD'nin en yakın rakibi Tesla’nın 2 katı kadar üretim yaptığını söyleyen Kacır, “Dünya yarışında daha çok öne çıkmak istiyoruz. Onlar açısından baktığımızda da bu otomotiv sektörünü dünyaya yaymak istiyorlar. BYD'nin başkanı beni 4 saat kadar ağırladı. Nitelikli işgücümüzü çok uzun konuştuk. Onlar da araştırmaları sonucunda fark etti ki, Türkiye bu alanda çok geniş nitelikli işgücüne sahip” dedi.

Bakan Kacır, Manisa OSB’de açılacak fabrika ile 5 bin işçinin doğrudan; yan sanayi ile birlikte toplam yaklaşık 20 bin işçinin BYD'ye üretim yapacağını söyledi.

Çinli otomobil tekeli BYD; Hindistan, Tayvan, Çin gibi iş gücünün ucuz olduğu ülkelere yatırım yaparak üretim yapıyor. Şirketin Avrupa gibi iş gücü fiyatının görece yüksek olduğu ülkelerde ise hiçbir yatırımı bulunmuyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan TSK'deki ihraç verilerini paylaştı: Kurmay subayların yüzde 81'i ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Dosya - Emek ve Sömürü Kenti Manisa-2 | ‘İşçiler örgütlenmenin yolunu deneyimlerinden öğreniyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...