14 Temmuz 2024 11:35

Ordu’da sistematik doğa talanı politikası: Şimdi de Ulubey tehlikede!

EMEP Ulubey İlçe Başkanı Hasan Eren, iktidarın madencilik politikalarını eleştirerek, Ordu'nun doğal güzelliklerinin tehlike altında olduğunu belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Ulubey İlçe Başkanı Hasan Eren, Ordu'da Aybastı Perşembe Yaylası ve Akkuş Argan Yaylası'nda yaşananları örnek göstererek benzer tehlikelerin Ulubey'i de beklediğini ifade etti. Mera Kurulu kararlarının şirket lehine değiştirilmesini ve yaylaların turizm alanından çıkarılarak madenciliğe açılmasını kabul edilemez bulan Eren “Ordu’nun simgelerinden biri olan Perşembe Yaylamız tehdit altında. Göz göre göre maden şirketlerine tepside sunuluyor. Vali başkanlığında yerinde inceleme yapan Mera Kurulu’nun şirket aleyhindeki kararı ne oldu da yeniden değerlendirildi ve şirket yararına değiştirildi? Yine Akkuş Argan Yaylası bir gecede turizm alanı olmaktan çıkarıldı. Burada kimlerin maden ya da enerji yatırımları olacak? İktidar, nokta atışlarıyla yaylalarımızı, ormanlarımız, tarım arazilerimizi şirketlere sunuyor. Emek Partisi olarak mücadele edeceğiz” dedi.

"ULUBEY'E DE AYNI TEHLİKE YAKLAŞIYOR"

Ulubey'de de maden ruhsatlarının ertelenmesine rağmen tehlikenin tamamen ortadan kalkmadığını vurgulayan Eren, Çağlayan Mahallesi'ndeki altın, kurşun, çinko ve bakır madeni girişimine dikkat çekti. Mahkemece iptal edilen Yeni Sayaca Mahallesi'ndeki bentonit madeni için verilen "ÇED gerekli değildir" kararının da tehlikenin devam ettiğini gösterdiğini belirtti.

"FINDIĞIMIZA DA ZARAR VERİYORLAR"

Eren, madenciliğin sadece çevreye değil, aynı zamanda fındık üretimine de zarar vereceğini ifade etti. Zaten yetersiz taban fiyatlardan dolayı mağdur olan fındık üreticilerinin, maden işletmeleriyle de mücadele etmek zorunda kaldığını söyledi.

"BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ"

Eren, tüm vatandaşları, parti, dernek ve mahalle ayrımı yapmaksızın toprağa, suya ve geleceğe sahip çıkmaya çağırdı. Madenlere karşı verilen mücadelenin, aynı zamanda sağlık ve tarım mücadelesi olduğunu belirtti: “Ele ele, birlikte tehlikeyi bertaraf etmeliyiz. Her maden işletmesi fındık üretimimize darbe olacak. Tarım arazileri azalacak; toprağımız, suyumuz kirlenecek. Madene karşı verilen mücadele sağlığımız yanında tarıma sahip çıkma mücadelesi de olmaktadır.”(Ordu/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Besici, buzağının içtiği sütün karşılığını bile alamıyor

SONRAKİ HABER

Adana’da sokak hayvanları için nöbet eylemi başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa