EMEP’li vekil Karaca’dan Yolbulan işçilerine ziyaret

Girdikleri ücret zammı mücadelesinde 25 günü geride bırakan Yolbulan işçilerine, Antep Milletvekili Sevda Karaca dayanışma ziyaretinde bulundu.

14 Temmuz 2024 15:11
Paylaş

Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, Hatay’da 25 gündür direnişte olan Yolbulan işçilerini ziyaret etti. Karaca, “Birleşe birleşe kazanacağız sloganı, bugün sadece Yolbulan işçiler için değil. Artık açlığa, artık sefalete, artık gelecekten umutsuzluğa katlanamayan bütün işçi sınıfının ortak bir biçimde ortaya koyması gereken bir slogan” diye seslendi.

Hatay'da bulunan Yolbulan Metal fabrikasında çalışan işçiler, Yolbulan patronunun, yüzde 20 zamla ortalama 23 bin lira ücret teklifine karşı, net 30 bin lira talep etmiş, fabrika önünde kurdukları grev çadırında direnişlerini başlatmıştı. Özçelik-İş üyesi işçilerin grevi 25’inci gününde sürüyor, direnişe dayanışma ziyaretleri de devam ediyor.

Son olarak Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, beraberindeki parti heyeti ile işçileri ziyaret etti.

Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, “Özellikle Emek Partisi'ne çok teşekkür ediyorum. Hem Genel Başkanıyla, hem Genel Başkan Yardımcılarıyla, hem milletvekiliyle, hem de bölgedeki üyelerle bize çok destek veriyorlar” şeklinde konuştu.

Ziyarette söz alan işçiler de Emek Partisi’nin grevin gündemde olması için çabalarından bahsederek konunun meclis gündemine taşınmasını da istediler. İşçiler bölge milletvekillerinin patronları karşısına almayıp yanlarında olmamasına tepki gösterdi.

Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, patronların nifak tohumu ekme çabalarına rağmen işçilerin birliğini koruduğunda kazandıklarını belirterek “Biz de Emek Partisi olarak kardeşlerimizin bu grevlerinin, bu direnişlerinin kazanımla sonuçlanabilmesi için onların sesini duyurabilmek için elimizden geldiği kadar katkı sunmaya çalıştık. Bugün de buradayız” dedi.

“İŞÇİ GÜCÜNÜN FARKINA VARMASI DİYE…”

Ülkenin dört tarafında özellikle metal gibi ağır bir iş kolunda pandemi, deprem demeden ağır koşullarda iş kazaları ile burun buruna çalışan işçilerin alın terinin karşılığını istediğini ifade eden Karaca, “Ama karşılığında hep ‘ekonomi kötü’ cevabını aldı. İşçilere sabır çektirildi hep bu ülkede. Pandemide büyüdü patronlar. Depremde biz canımızın derdindeyken işçileri daha haftası olmadan bu fabrikalara getirenler kâr rekorları açıkladılar senenin sonunda” dedi.

İşçileri 3 kuruş zamma muhtaç eden patronların o paralara muhtaç olmadığını ifade eden Karaca, “Peki niye vermiyorlar arkadaşlar? 30 bin lira ücret. Banka promosyonları, bayram ikramiyeleri bu kadar kolay ödenebilecek miktardayken neden bunu vermek istemiyorlar? Çok açık. Çünkü ‘Bugün bunu verirsem daha fazla emeklerinin haklarını isterler’ diye düşünüyorlar.  Yarın bir gün işçiler “Birlik olduk, kazandık, gücümüzün farkına vardık, demek ki daha iyi bir hayat için, bu ülkenin koşullarını düzeltilmesi için de işçi birlik olursa istediğini yapar’ fikrine varamasın istiyorlar.  O yüzden bu ülkede üç kuruşluk zamlar için ülkenin dört bir tarafında direnişler varken patronlar o ücretleri, o zamları vermemek için direniyorlar” dedi.

“ENFLASYONU ARTIRAN PATRONLAR KÂR HIRSI”

Bakan Şimşek’in programıyla önümüzdeki günlerde yaşam koşullarının daha ağır hale getirileceği ilan ettiğini ifade eden Karaca, “Hepimize işçilere, emekçilere bu ülkenin gençlerine, bu ülkenin kadınlarına, yoksullarına dediler ki ‘kemerinizde delik kalmadığını biliyoruz. Bizim zaten sizin belinizdeki kemerle işimiz yok. Biz kemeri boynunuza takmak üzere bir ekonomi programı yaptık’. Boynumuza kemer taktılar bu Şimşek programıyla. Daha fazla açlık, daha fazla yoksulluk gelecek. Önümüzdeki dönem bu ağır koşullar altında asgari ücrete sadece bir kere zam yapacağını açıklayanlar enflasyonun artmaması için işçilerin ücretlerinin artmaması gerektiği yalanını söylüyorlar bize. Sizin alacağınız üç kuruş ücret zammıyla bu ülkede enflasyon falan artmaz. Yalan söylüyorlar. Bu ülkede enflasyonu arttıran tek şey patronların doymak bilmeyen kâr hırsı” dedi.

“İŞÇİNİN TEK BİR YASASI VAR: İŞÇİ ANCAK BİRLEŞİRSE KAZANIR”

İzmir'de, Kocaeli'de, Elazığ'da, Adana'da, Ankara'da, Çankırı'da ve Dörtyol'da, ülkenin dört bir yanında grevler olduğunu dile getiren Karaca, “Birleşe birleşe kazanacağız sloganı bugün sadece Yolbulan işçiler için değil artık açlığa, artık sefalete, artık gelecekten umutsuzluğa katlanamayan bütün işçi sınıfının ortak bir biçimde ortaya koyması gereken bir slogan. Ben buradan Türkiye'nin dört yanında açlık, sefalet ücretlerine mahkum edilen bütün metal işçilerine sesleniyorum. Sendika fark etmeksizin! Tekstil işçilerine sesleniyorum. Sendika fark etmeksizin! Gıda, iletişim ve hayatı her gün yaratan bütün iş kollarından işçilere sesleniyorum. Açlığa mahkum olmamak için, bu ağır iş koşullarında ölüme mahkum olmamak için, gencecik yaşımızda boyun fıtığı, bel fıtığı yaşamamak için geleceğimizi görebilmek için tek bir yolumuz var. İşçinin tek bir yasası var arkadaşlar. İşçi ancak birleşirse kazanır” dedi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkan Elçi'nin ailesine ait kafeye silahlı saldırıda 3 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

İsrail'in Gazze'de BM'ye ait okula saldırısında 12 Filistinli hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa