14 Temmuz 2024 17:40

Mamak Cezeri BİLSEM'in kapatılacağı iddia edildi

Mamak Fen Lisesinin üçüncü katında faaliyet yürüten, Mamak Cezeri Bilim Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) kapatılacağı iddia edildi.

Fotoğraf: cezeribilsem_mamak/Instagram

Paylaş

Kübra KIRIMLI
Ankara

Mamak Fen Lisesi binasında hizmet veren Mamak Cezeri Bilim Sanat Merkezi'nin kapatılacağı iddia edildi. Fen Lisesi'nden görüştüğümüz bir öğretmen iddiaları doğrularken, "bir eğitim kurumunun böylesine kolay kapatılmasını kabul edemiyoruz" dedi. Eğitim-Sen Mamak 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Aydoğdu ise önemli projeler imza atan, yoksul emekçi çocuklarının eğitim aldığı önemli bir kurumun kapatılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "Cezeri Bilim Sanat Merkezine dokunmayın, öğretmen atamasını yapın. Gerekirse bağımsız binalar açın. Çünkü bu merkezler toplumun geleceğini ilgilendiriyor" diye konuştu.

AYDOĞDU: ÇOCUKLAR EĞİTİM HAKLARININ ELİNDEN ALINACAĞI ENDİŞESİ YAŞIYOR

Mamak Fen Lisesinin üçüncü katında faaliyet yürüten, Mamak Cezeri Bilim Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) kapatılacağı iddia edildi. Birçok önemli projeye imza atan Mamak Cezeri BİLSEM'in Fen Lisesi'nin alanını daralttığı için kapatılacağı söyleniyor. Ramazan ayında Bakan Yusuf Tekin'in Mamak Fen Lisesi'ni ziyareti sırasında da bunu sözlü ifade ettiği de iddialar arasında. Konuya dair konuştuğumuz Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Mamak 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Aydoğdu, çeşitli projelere imza atan kurumun yoksul emekçi çocukları için önemine vurgu yaparak, kapatılması iddialarının çocukların eğitimi açısından kaygı verici bulduğunu söyledi.

Aydoğdu, şöyle konuştu: "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ramazan ayında Mamak Fen Lisesi'ni ziyaret ettiğinde Fen Lisesi Müdürünün, okulun alanını daraltıyor gerekçesi ile BİLSEM'in kapatılması yönünde Bakan'dan talebi olduğu iddia ediliyor. Yusuf Tekin de okul müdürünü haklı bularak BİLSEM sayısının fazla olduğu, kapatılması gerektiği konusunda hemfikir olduğu yine iddialar arasında. Cezeri Bilim Sanat Merkezi Mamak'ta Akdere ve Mutlu mahallesi gibi yoksul emekçi çocuklarının gittiği ve eğitim aldığı bir merkez. Kurumun kapatılması durumunda bu çocukların eğitim haklarının elinden alınacağı endişesi hem velilerde hem de bizde oluşmaktadır. Bu çocukların maddi durumu yetersiz olduğu için başka bir kuruma gidip gelmeleri çok zor. Mamak nüfusu 1 milyon civarında ama ikinci BİLSEM fazla yaklaşımı son derece yanlış. Bu merkezler kuruluş felsefesi üzerinden güçlendirilmesi, sayılarının arttırılması gerekmektedir. 18 Temmuz tarihinde atamalar yapılmazsa kurum kapatılma ile karşı karşıya kalacak. Maarif Vakfı'na bir kalemde 5.7 milyar TL veren bakanlık yerim yok bahanesi çok trajiktir. Her harcama tasarruf tedbiri ile açıklanamaz. 7 öğrenciyle imam hatip okulları ve sınıf açılamaz, ama açıyorlar. Demek ki açmak istediğini açıyor, vakıflara vermek istediğini verebiliyorlar! Cezeri Bilim Sanat Merkezine dokunmayın, öğretmen atamasını yapın. Gerekirse bağımsız binalar açın. Çünkü bu merkezler toplumun geleceğini ilgilendiriyor."

"EĞİTİM KURUMUNUN KOLAY KAPATILMASINI KABUL ETMİYORUZ"

Fen Lisesi'nden görüştüğümüz ismini güvenlik gerekçesiyle veremeyeceğimiz bir öğretmen iddiaları doğrulayarak, "Bir kurumun böylesine kolay kapatılmasını kabul edemiyoruz. Bakanlıktan Şube Müdürlüğü'ne sözlü tebliğ edildiği, kısa süre sonra kapatılacağı konuşuluyor. Bakan Yusuf Tekin'in BİLSEM'lere dair fikrini daha önce kamuoyuna da açıklamıştı, gerekli bulmadığını ifade etmişti" diyerek kurumun kapatılması noktasında endişeli olduklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Danıştaya göre çocuk açlığı ‘giderilmesi güç zarar’ doğurmuyormuş!

SONRAKİ HABER

Fidan: Suriyeli muhaliflerle ilgili durduğumuz yeri değiştirmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa