14 Temmuz 2024 20:25

Öğrenciler arkadaşlarının elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği yerde buluştu

İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, sokakta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay için açıklama düzenledi.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu

Paylaş

İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, sokakta elektrik kaçağından akıma kapılarak hayatını kaybeden İnanç Öktemay ve okul arkadaşları Özge Ceren Deniz için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Olayın yaşandığı Enver Dündar Başar sokakta bir araya gelen öğrenciler adına açıklamayı Özge Ceren Deniz’in sınıf arkadaşı Selin Kurşun okudu. "Bir kez daha önlemler alınmadığı ve ihmaller birbirini kovaladığı için bir arkadaşımızı kaybettik. Bu olay bu şehirde yaşayan herkesin başına gelebilirdi” diyerek sözlerine başlayan Kurşun "Yeri geliyor sokakta yürürken yeri geliyor sadece asansöre bindiği için arkadaşlarımız hayatını kaybediyor. Günlük yaşamımızı yaşarken güvende değiliz ve bu sebeple yaşadığımız bu olayları sadece kaza diyerek geçiştirmek yetmez” dedi.

"CİNAYET ADIM ADIM GELMİŞ"

Kurşun şikayetlerin bildirildiğini vurgulayarak “Arkadaşımız Özge Ceren Deniz’in elektrik akımına kapıldığı yer için defalarca kez uyarıda ve şikayette bulunulmasına rağmen önlemler alınmamıştır. Olay sonrası sahada inceleme yapan EMO İzmir Şubesi’nin oluşturduğu teknik heyetinin ilk tespitlerine göre, olayın gerçekleştiği bu sokakta trafo merkezlerinden dağıtım panosuna giden kablolarda izolasyon hatası olduğu belirlenmiştir. Yeterince izole edilmeyen kablonun iletken olan suyla temas etmesiyle kazanın yaşandığı düşünülmektedir. Yıllarca uyarısı yapılan buradaki elektrik kaçağının önlemlerinin alınmamış olması yalnızca bir ihmal değil, göz yumulan bir cinayet gibi adım adım gelmiştir” dedi.

"ÖZGE GELECEĞİN DOKTORU OLACAKTI"

"Bugün buradayız, burada hepimiz birer Özge olarak duruyoruz. Kaybettiğimiz arkadaşımızı bize hiçbir güç geri getirmeye yetmeyecek biliyoruz. Özge'nin hayatı, bizim arkadaşımız olarak, geleceğin doktoru olarak yapılacak her türlü masraftan çok daha kıymetliydi” diyen Kurşun, "İnsan hayatının bu kadar ucuzlaştırılmasını, hayatlarımızın hiçe sayılarak günlük yaşantımız esnasında dahi önlemlerin alınmamasını kabul etmiyoruz. Bizim hayatlarımızın her anından tasarruf yapılmasını daha fazla kabul etmek istemiyoruz. Bizim yaşamlarımızdan, geleceğimizden, eğitimimizden vazgeçilmesini kabul etmek istemiyoruz. Hepimiz Özgeyiz ve öfkeliyiz” diye belirtti.

Son olarak Kurşun "Daha önce de pek çok olayın yaşanmasına sebep olan bu mantığın son bulmasını, insan hayatını merkeze alan politikaların yürütülmesini talep ediyoruz. Var olan sorunların tespit edilmesini ve varsa ihmalden sorumlu olan kişi ve kurumların hesap vermesini istiyoruz” dedi, sorumlular hesap verene kadar sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Basın açıklamasından sonra olayın yaşandığı yere çiçek bırakıldı.

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da isale hattında göçük: 3 taşeron işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Emek Partisi: Mücadele edersek taş ocaklarını engelleyebiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...