14 Temmuz 2024 23:00

Biden: Suikast girişiminde bulunan kişinin gerekçeleri henüz bilinmiyor

Biden, Trump'ı hedef alan şüphelinin gerekçelerinin henüz bilinmediğini belirtti

Joe Biden | Fotoğraf: Adam Schultz/Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan şüpheli hakkında henüz herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını ve bu kişinin gerekçesine ilişkin varsayımda bulunulmaması gerektiğini söyledi. Biden, ABD'de siyasetin çok kızıştığını ve bunu soğutmanın zamanı geldiğini söyledi.

Biden, Beyaz Saray'da basına açıklamalarda bulundu.

ABD'de şiddetin hiçbir türlüsüne yer olmadığını savunan Biden, "Suikast girişimi, millet olarak savunduğumuz her şeye aykırıdır. Bu şiddetin normalleştirilmesine izin veremeyiz. Bu ülkedeki siyasi sicil çok kızıştı. Artık bunu soğutmanın zamanı geldi.” dedi.

Biden, suikast girişiminde bulunan şüpheli hakkında henüz herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını dile getirerek, bu kişinin gerekçesi ya da bağlantıları hakkında varsayımda bulunmama çağrısı yaptı. Konuya ilişkin soruşturmanın "hızlı ve eksiksiz" yürütülmesi talimatını verdiğini belirten Biden, soruşturma devam ederken yarın düzenlenmesi planlanan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Partinin başkan ve başkan yardımcısı adayının kesinleşmesi beklenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi için tüm güvenlik önlemlerinin alınması talimatını verdiğini söyledi.

Biden, konuya ilişkin ayrıca bağımsız inceleme yapılacağını ve sonuçlarının halkla paylaşılacağını belirterek, ABD halkını birlik olmaya davet etti.

Bu arada, Biden, suikast girişiminin ardından yarın Texas'a yapmayı planladığı geziyi erteledi.

FBI: İÇ TERÖR EYLEMİ OLARAK SORUŞTURULACAK

Öte yandan ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Trump'a yönelik silahlı saldırıyı "suikast girişimi ve iç terör eylemi" olarak soruşturacağını açıkladı. Miting sırasında suikast girişiminde bulunan ve öldürülen şüpheli Thomas Matthew Crooks'un daha önce FBI'ın takibinde olmadığı belirtilen açıklamada, zanlının tek başına hareket ettiğinin değerlendirildiği belirtildi. Ekiplerin saldırı yerini incelemeye devam ettiği, ipucu bulmak amacıyla şüphelinin sosyal medya hesaplarının da kontrol edildiği ifade edildi. Crooks'un saldırıda kullandığı silahı yasal yollardan satın aldığı doğrulanan açıklamada, şüphelinin ailesinin FBI ile işbirliği yaptığın belirtildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da Gülistan Doku futbol turnuvası başladı

SONRAKİ HABER

Evrensel'in manşeti | İşte sanayi programı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa