15 Temmuz 2024 11:27 Güncelleme: 15 Temmuz 2024 18:34

İzmir'de elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili 20 kişi gözaltında

İzmir'in Konak ilçesinde elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili gözaltına alınan 22 kişiden 2'si serbest bırakıldı. 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan / AA

Reklam

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan 22 kişiden 2'si serbest bırakıldı. Gdz Elektrik ve İZSU çalışanı 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

İzmir'de sağanak sırasında elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne ilişkin 5 yeni gözaltı kararı alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, gözaltı talimatı bulunan 29 kişiden 22'sini gözaltına aldı. Gözaltına alınan iki kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

AA'da yer alan bilgilere göre İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili 5 kişi hakkında daha gözaltı talimatı verdi. Haklarında gözaltı kararı çıkarılanlardan 2'sinin Gdz Elektrik, 3'ünün ise İZSU çalışanı olduğu belirtildi.

Öte yandan hakkında yakalama kararı bulunan 7 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

OLAY VE SORUŞTURMA

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve ona yardım etmek isteyen İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti.

Gözaltına alınanlar arasında İZSU Kanal Daire Başkanı B.K, Gdz Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi A.S. ile işletme yöneticisi K.A.F'nin de bulunduğu belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

Reklam