15 Temmuz 2024 12:39

Erdoğan'dan "15 Temmuz" açıklaması: Tiyatro diyenleri affetmeyeceğiz

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde "15 Temmuz'a oyun, tiyatro, utanmadan danışıklı dövüş diyenleri kıyamete kadar affetmeyeceğiz" dedi.

Fotoğraf: TCCB 

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin 8. yıl dönümünde adı "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsünde bulunan "15 Temmuz Şehitler Makamı"nı ziyaret etti. Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

"KIYAMETE KADAR AFFETMEYECEĞİZ"

Kur'an-ı Kerim okuyan Erdoğan ardından şunları söyledi: "Darbe girişiminin ilk anlarından itibaren bizim çağrımızı dahi beklemeden hainlere direnmek üzere sokaklara koşan herkese bugün bir kez daha teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi milletin iradesinin adeta şaha kalktığı tam anlamıyla gerçek bir kahramanlık hikayesi yazılan yerlerin en başında hemen ileride bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geliyor. Kalkışmanın başladığı yer olan köprüde darbeci alçaklar gece boyunca sabaha kadar kan dökmeye masumları katletmeye devam ettiler. Sadece köprü üzerinde ikisi polis olmak üzere toplam 34 vatan evladını şehit verdik. Darbecilerin kalleş ve vahşi yüzünü burada işledikleri cinayetlerde hep beraber gördük. Hafızalarımıza kazınan o sahnelerin hiçbirini unutmuyoruz. Milletimizin çıplak elleriyle tanklara ve ölüm kusan silahlara karşı verdiği destansı mücadelesi de büyük bir iftiharla hatırlıyoruz. İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür diyen öleceksek ülkemiz ve milletimiz için adam gibi ölelim diyerek darbecilere meydan okuyan milli irade kahramanlarını her daim şükranla anacağız. Adını tarihe ve milelimizsin kalbine altın harflerle yazdıran şehitlerimizin kahramanlıklarını dilden dile gönülden gönüle aktararak yaşatacağız. 15 Temmuz’a oyun, tiyatro diyenler, utanmadan danışıklı dövüş diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz. Bu millet istiklaline dokunan her oyunu nasıl bozmuşsa bozmaya devam edecektir. Şehitlerimizi unutmadığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

ERDOĞAN "ALLAH'IN BİZE BÜYÜK LÜTFU" DEMİŞTİ

Darbe komisyonuna yansıyan bilgilere göre darbeciler 15 Temmuz 2016 günü harekete geçmeden saatler önce, bir subay MİT’e giderek, darbe için hazırlık yapıldığını haber vermiş. MİT Müsteşarı Hakan Fidan bu bilgiyle Genelkurmaya gidip Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la görüşmüş, ihbarcı subayın “darbenin karargahı” dediği, Etimesgut’taki Kara Hava Komutanlığına heyet gönderilip darbe hazırlığı olup olmadığı kontrol edilip “her şey normal” raporu verilip alınmıştı. Darbe girişiminin hemen arkasından Erdoğan ise “Darbe yapılıyor” bilgisini MİT’ten değil “eniştesi”nden, o dönem Başbakan olan Binali Yıldırım ise “yakınları”ndan öğrendiğini söylemişti. Erdoğan, darbeden iki gün sonra 18 Temmuz 2016’da yaptığı açıklamada, darbe girişimi için “Allah’ın bize büyük bir lütfu” oldu demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İkinci öğretim programları kapatıldı: YÖK getirdiği ucube sistemden vazgeçti

SONRAKİ HABER

Yüzde 25'lik sınır kalktı, kiracıların sorunları arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa