15 Temmuz 2024 13:53

Koca'nın kurucusu olduğu Medipol, imar planına aykırı olarak 3 kat daha yükseltildi

Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastaneleri hızla büyümeye devam ediyor. İstanbul Esenler'de, 6 kat olması gereken hastane 3 kat birden yükseltiliyor.

Fotoğraf: BirGün

Paylaş

Sağlık Bakanlığı görevinden kısa süre önce istifa eden AKP’li Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastaneleri hızla büyümeye devam ediyor.

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığı habere göre, Medipol Hastanesi, İstanbul Esenler’deki bir binada büyük çaplı tadilat yapıyor. Tadilatın yanında imar planına göre 6 kat olması gereken bina üç kat birden yükseltiliyor.

MEDİPOL HASTANESİ: KANUNSUZ BİR DURUM YOK

Fazladan kat çıktıklarını doğrulayan Medipol Hastanesi ancak ruhsat aldıklarını ve kanunsuz bir durum olmadığını iddia etti. AKP’li Esenler Belediyesinden yapılan açıklamada ise “Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımı devam etmekte olan hastane inşaatı İstanbul 7. İdare Mahkemesinin 26 Eylül 2019 tarihli kararı ve Bölge İdare Mahkemesi 4. İdare Dava Dairesinin 2019/461 sayılı kararı ile yapı ruhsatı almıştır” denildi.

Söz konusu bina 2018 yılında da gündem olmuştu. Dönemin Esenler Belediyesi Meclisi’nin CHP’li Üyesi Kemal Şahin, 5 Ağustos 2018’de ilçe belediyeye başvurmuştu. Şahin, binaya çelik konstrüksiyon imalatı yapılarak “kaçak bir kat” oluşturulduğuna dikkat çekmiş ve bilgi istemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Açlık sınırı asgari ücretin 2 bin lira üzerine çıkarak 19 bin 44 liraya ulaştı

SONRAKİ HABER

Çin ve Rusya’dan NATO zirvesi sonrası ortak tatbikat 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa