15 Temmuz 2024 14:32

İsrail Nuseyrat Mülteci Kampı'na saldırdı | Son 24 saatte 80 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail’in gece boyunca Gazze’ye düzenlediği saldırılar sürdü. Gazze’de Son 24 saatte 80 Filistinli yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 283. gününde de devam ediyor. İsrail ordusunun gece boyunca Gazze’nin orta ve güney bölgelerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi yaşamını yitirdi veya yaralandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail ordusu, Gazze'nin Tel el-Heva, Şeyh Aclin ve Es-Sabra mahallelerine saldırılar düzenledi. Bu saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.

İsrail helikopterleri de Tel el-Heva'da açık alanda bulunan Gazzelilere rastgele ateş açtı. İsrail topçu birlikleri de Gazze'nin Zeytun Mahallesi'ndeki 8. Sokak bölgesini bombaladı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin El-Megazi Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda da ölen veya yaralananlar oldu. İlk yardım ekipleri, saldırı düzenlenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına devam ederken ölen ve yaralananların sayısına ilişkin henüz net bilgi paylaşmadı.

İsrail güçlerinin dün Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı okula düzenlediği saldırıda 22 Filistinlinin öldüğü ve 102'sinin yaralandığı açıklandı.

Saldırıya uğrayanların bir kısmının halen enkaz altında olduğu ifade edilen açıklamada, Gazze'deki ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bu kişilere ulaşamadığı vurgulandı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 283 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 80 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 216 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 38 bin 664 ve yaralı sayısının 89 bin 97 olduğu kaydedildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan ve ABD, Umman Denizi'nde tatbikat yaptı

SONRAKİ HABER

İstanbul'un suyuna zehir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa