16 Temmuz 2024 05:40

‘10 milletvekili istifa için Koray Aydın’ı bekliyor’

Koray Aydın’a yakın isimler, Aydın’ın bir süre sivil toplum oluşumu gibi davranacağını, eğer bir ivme yakalanırsa kendisine yakın 10 milletvekilinin istifa ederek bu oluşuma katılacağını öne sürdü.

Fotoğraf: İbrahim Maşe/DHA

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

Girdiği son iki seçimde beklenen sonuçları alamayan ve Meral Akşener’in görevi bırakmasının ardından genel başkan değiştiren İYİP’te sular durulmuyor. Partinin kurucuları arasında da yer alan ve kongrede başkanlık için yarışan Koray Aydın’ın istifasıyla parti içi tartışmalar tekrar gündeme geldi. Koray Aydın’a yakın isimler, Aydın’ın bir süre sivil toplum oluşumu gibi davranacağını, eğer bir ivme yakalanırsa kendisine yakın 10 milletvekilinin istifa ederek bu oluşuma katılacağını öne sürdü.

İYİP, 31 Mart’taki yerel seçimlerde aldığı ağır sonuçtan sonra olağanüstü kongre kararı almış ve 27 Nisan’da yapılan kongrede başkanlık yarışını, Akşener’in de işaret ettiği Müsavat Dervişoğlu kazanmıştı. Dervişoğlu’nun başkanlığının ardından, partinin Erdoğan ve AKP’ye eskiye oranla daha yakın olacağı değerlendirmeleri yapılmış Dervişoğlu ise buna karşı çıkmıştı. Aynı günlerde görevi kongrede bırakan Kurucu Genel Başkan Meral Akşener’in, Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, özellikle parti içindeki tartışmaları daha da alevlendirdi, art arda istifalar yaşandı.

Bu istifalar arasında en çok dikkat çekeni ise kuşkusuz, partinin MHP’den ayrışarak ortaya çıktığı 2017’den beri çekirdek ekipte yer alan Koray Aydın’ın istifası oldu. Aydın istifasının ardından yola bağımsız milletvekili olarak devam edeceği mesajı vermiş, kulislerde yeni ve toplu istifalar olacağı haberleri dolaşmıştı.

İYİP’in kurucuları arasında yer alan, üst kurul delegeliği yapan ve şimdi Koray Aydın’la birlikte hareket eden bir isimle son gelişmeleri konuştuk.

AYDIN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİNİ YOKLUYOR

Kurban Bayramı’ndan önce aralarında Koray Aydın’ın da bulunduğu 6 kişilik dar bir ekiple yaptıkları toplantıda yol haritası çizdikleri aktaran İYİP’li siyasetçi, partinin Akşener üzerinden Cumhur İttifakıyla dirsek temasında olmaya devam etmesi nedeniyle istifa kararı alındığını aktardı. Kongre sürecinde Akşener’in işaret ettiği Dervişoğlu’nun kazanmasıyla, partide önünü kesileceğine inanan Aydın istifa etti. Partide kendi hesaplarına göre, şimdiye kadar 100 bin istifa yaşandığını öne sürdü. Koray Aydın’ın hem istifa öncesinde hem de sonrasında, partiden istifa eden ve bulunduğu il, ilçede sözü geçen, sevilen isimlerle görüşmeler yaptığını ve bunu sürdürdüğünü belirtti. Aktarılana göre Aydın, yol haritasını bu görüşmelere göre belirleyecek. Aydın’ın olası erken seçim ya da seçim sürecine kadar bir sivil toplum oluşumu gibi hareket edeceği aktarılıyor. Aydın’la birlikte hareket eden 10’a yakın milletvekilinin ise “bir ivme yakalanması durumunda” istifa ederek bu oluşuma dahil olacağı belirtiliyor.

BİR GÖZÜ CHP İLE YAVAŞ’TA

Öte yandan Koray Aydın’ın yerel seçimlerde birinci çıkan CHP ile hareket etmek istediği, bu noktada CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yaklaşımlarının önemli olacağını söylediği aktarılıyor.

ÖNCEKİ HABER

Paletle taşıdığı gıda ürünleri üzerine düşen işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Tortum Çayı'na sürüklenen araçta 8 aylık bebeğe ulaşılamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...