15 Temmuz 2024 18:54

İnşaat halindeki ahır çöktü 1 işçi öldü | Vali işçileri sorumlu tuttu: İşletme sahibinden habersiz çalışırken...

Bingöl'de inşaat halindeki ahırın çökmesi sonucu 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, "İşletme sahibinden habersiz çalışırken..." diyerek işçileri sorumlu tuttu.

Fotoğraf: Rıdvan Korkulutaş/AA

Paylaş

Bingöl'de inşaat halindeki ahırın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı.

Garip köyünde büyükbaş hayvanların barınması için yapımı süren ahırın çatısı henüz bilinmeyen nedenle çöktü. İhbar üzerine olay yerine UMKE, AFAD, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Enkaz altında kalan 2 işçiden S.Ş.Ö. (45) olay yerinde yaşamını yitirdi, yaralanan H.A. ise ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. S.Ş.Ö'nün cenazesi otopsi için aynı hastanenin morguna götürüldü.

VALİ İŞÇİLERİ SORUMLU TUTTU

AA'nın aktardığı bilgilere göre, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta da çökmenin meydana geldiği alanda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

İSİG raporlarına göre her gün 5 işçinin iş cinayetinde yaşamını yitirdiği kaydedilirken yetkililer yine işçileri sorumlu tuttu.

Vali Usta'nın gazetecilere yaptığı açıklamada "İşçilerin işletme sahibinden habersiz buraya geldiği" ifadesiyle sorumluluğu iş cinayetinde hayatını kaybeden ve yaralanan işçilere yıktığı görüldü.

Usta, yaptığı konuşmada, inşaatı süren 100 büyükbaş hayvan kapasiteli ahırın çatısında çökme meydana geldiğini belirterek, "İnşaatta teknik anlamda bir takım sıkıntılar nedeniyle işletme sahibi müteahhidi bilgilendiriyor. İşçilerin işletme sahibinden habersiz buraya geldiği, çalışırken yeni yapılan çatının çökmesi sonucu 2 işçinin enkaz altında kaldığı bilgisi var" dedi.

"BİNGÖL'DEN DEĞİLLER"

Usta, şöyle devam etti:

"Ayrıntılı bir şekilde inceleme yapılıyor. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor. Ayrıca Valilik olarak eksikliklerle ilgili idari tahkikat başlatıyoruz. Çok acı bir durum. İşçiler Bingöl'den değiller, buraya çalışmaya gelen arkadaşlar olduğunu düşünüyoruz. Merhum arkadaşımıza Allah'tan rahmet, yaralı arkadaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Bir daha böyle acı ve elim olayları Bingöl'ümüze, milletimize Rabb'im yaşatmasın. Bingöl'ümüze ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Birliği, İran'a yönelik yaptırımlarının süresini uzattı

SONRAKİ HABER

Bahçeli el öptürdü, güç gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa