15 Temmuz 2024 22:17

Erdoğan, 15 Temmuz'u 'one minute'e bağladı: Ajanları rahatsız etmişti

AKP'li Cuhmurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz töreninde konuştu, "Şahsımızın ve hükümetimizin Filistin davasında sağladığı güçlü destek, ajanları rahatsız etmişti" dedi.

Fotoğraf: Mustafa Öztartan/TCCB

Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde anma töreni düzenlendi. Törende Uğur Işılak, Alper Kış, Ceyhun Çelikten, Mustafa Yıldızdoğan ve Azerin sahne aldı.

Törene AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Tören sonunda Bahçeli, Erdoğan'a plaket verdi.

15 Temmuz'u 'one minute' çıkışına bağlayan Erdoğan, "15 Temmuz'un işaret fişeği bizim 'One Minute' çıkışımızdan hemen sonra atıldı. Şahsımızın ve hükümetimizin Filistin davasında sağladığı güçlü destek, ajanları rahatsız etmişti. Türkiye dış siyasette bağımsız hareket etmeye başladıkça bu odakların tedirginliği ortaya çıktı" diye konuştu. Erdoğan, "Her millette vatanını çok sevenler gibi ruhlarını 1 dolara satacak kadar ucuzlaşanlar da olabilir" dedi.

Erdoğan, "Tıpkı Çanakkale'de, tıpkı İstiklal Harbi'mizde olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de milletin istiklalini yine milletin azmi kurtarmıştır" ifadelerini kullandı.

Anma töreninde konuşma yapan Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Bugün milletimin zaferinin, aziz milletimizin FETÖ'cü darbecilere karşı yazdığı destanın 8. yıldönümünü idrak ediyoruz. 252 şehidimiz evet bu müjdeye mazhar oldu, şehitlikle şereflendi. Şehitlerimizin yanı sıra 2740 insanımız da o gece yaralanarak gazi oldu. O gece ikinci kez gazilikle şereflenen meclisimizin hangi siyasi partiden olursa olsun tüm değerli mensuplarına tekrar teşekkür ediyorum.

Şüphesiz her toplumda kahramanlar gibi, unutmayın, korkaklar da bulunur. Her millette vatanını çok sevenler gibi ruhlarını 1 dolara satacak kadar ucuzlaşanlar da olabilir.

Tanklara selam duranları, darbecilere alkış tutanları, sela okuyan din görevlilerimize saldıranları ve FETÖ'cü hainlere destek verenleri bugün bir kez daha utançla hatırlıyoruz.

Yurt dışındaki şarlatandan emir alarak pis ellerini vatanımıza uzatan FETÖ'cü alçaklar döktükleri kanla tarihimize kara bir leke olarak geçtiler. Modern dönem Haşhaşilerini ne biz affedeceğiz ne de 252 evladını kara toprağa veren milletimiz affedecektir. Bugün tekrar vurguluyorum; zalime merhamet mazluma zulümdür.

Ülkemize, milletimize ve milli iradenin temsilcisi olan hükümetimize kast eden bu ihanet şebekesi, değil 8 yıl, 80 yıl sonra bile nefretle anılacak. Üzerinden 8 sene geçmesine rağmen acımız da öfkemiz de tazedir. FETÖ'yle ve vesayetle mücadele azmimiz ilk günkü kadar diridir, güçlüdür, ayaktadır.

Üzerinden 8 sene geçmesine rağmen acımız da öfkemiz de tazedir. FETÖ ve vesayetle mücadele azmimiz ilk günkü kadar diridir, güçlüdür, ayaktadır. Bu kararlılığımızdan hiçbir suretle taviz vermeyeceğiz. Milli irade ve demokrasi düşmanlarıyla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Son darbeci de yargıya hesap verene kadar bu süreci hassasiyetle yürüteceğiz.

Tıpkı Çanakkale'de, tıpkı İstiklal Harbi'mizde olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de milletin istiklalini yine milletin azmi kurtarmıştır.

15 Temmuz gecesi sadece bir işgal girişimini püskürtmedik. Aynı zamanda istiklal ve istikbalimize de sahip çıktık. O gece sadece AK Parti ve hükümetimiz hedef alınmadı. O gece sadece devletimizin güvenlik birimleri, basın yayın kuruluşlarımız hedef alınmadı. 15 Temmuz gecesi Türkiyemiz hedef alındı, bekamız hedef alındı. 1071'den bu yana gelen millet ve devlet varlığı çökertilmek istendi. Hedef tüm milletimizdi. 85 milyonun bütün fertleriydi. Türkiye Cumhuriyetine diz çöktürmeyi amaçlıyorlardı.

15 Temmuz sonrası ortaya koyduğumuz klasörler dolusu delile rağmen darbecileri ve elebaşlarını desteklemeyi sürdürdüler. FETÖ'cü hainleri bağırlarına bastılar. Türkiye'de darbeye karışmış, insanımızın kanını dökmüş teröristler bize sürekli demokrasi dersi veren Batı başkentlerinde serbestçe gezebiliyorlar.

Bizler de Cumhur İttifakı ile birlikte önemli adımı attık, gerekli tedbirlerimizi oluşturduk. Darbecilere kol kanat germeyi bize hukuk ve adalet diyerek yutturmaya çalışıyorlar. Ne hukukla ne demokrasiyle ilgilisi vardır. FETÖ'ye arka çıkılmasının tek sebebi 15 Temmuz gecesi kullandıkları bu piyonu yeniden önümüze sürmektedir. 1960'tan beri ülkemizde yapılan darbelerin arkasında kimin eli varsa aynı üst akıl 15 Temmuz ihanetinde tüm unsurlarıyla devredeydi.

15 Temmuz'un işaret fişeği bizim 'One Minute' çıkışımızdan hemen sonra atıldı. Şahsımızın ve hükümetimizin Filistin davasında sağladığı güçlü destek, ajanları rahatsız etmişti. Türkiye dış siyasette bağımsız hareket etmeye başladıkça bu odakların tedirginliği ortaya çıktı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan, İmamoğlu’nu ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Trump Cumhuriyetçilerin resmi adayı olmak için yeterli oyu aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...