16 Temmuz 2024 01:17
Son Güncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2024 17:54

İsrail'den mülteci kampına ve okula saldırı: En az 80 kişi yaşamını yitirdi

Israil, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’un iki ayrı bölgesine saldırı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı hayatını kaybeden kişi sayısının 40’a yükseldiğini açıkladı.

Fotoğraf: Doaa Albaz/AA

Paylaş

İsrail, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’un iki ayrı bölgesine saldırı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybeden kişi sayısının 40’a yükseldiğini açıkladı. Saldırılarda çok sayıda Filistinli yaralandı.

İsrail’in, Han Yunus’un Batısındaki El Mevasi bölgesine ve Nuseyrat Mülteci Kampına yönelik saldırılarında en az 40 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. El Mevasi’de en az 17 kişi hayatını kaybederken 26 kişi yaralandı.

OKULA SALDIRI: EN AZ 23 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Nuseyrat'ta Birleşmiş Milletler'in Filistinli Mültecilerle Dayanışma Ajansına (UNRWA) ait El-Razi okuluna yönelik saldırıda ise en az 23 kişi hayatı kaybederken 73 kişi yaralandı. Bölgedeki hastanelerin kapasitesinin üzerinde yaralı ile ilgilendiği aktarılıyor.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerinde yer alan Deyr el-Belah kentindeki Megazi Mülteci Kampı'na Selamet ailesine düzenlediği hava saldırısında 3 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Bureyc Mülteci Kampı başta olmak üzere Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerindeki saldırılarını sürdürdü.

Refah kentinin kuzeyindeki ez-Zuhur Mahallesi de İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı, saldırıda çok sayıda Filistinli yaralandı.

İsrail ordusunun 284 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 38 bin 713'e, yaralı sayısı ise 89 bin 166'ya çıktı. son 24 saatte 49 Filistinli hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Vergide adalet, çalışma süreleri düşürülsün, temmuzda zam

SONRAKİ HABER

ÇAYKUR kontenjan uygulamasını 30 kilograma düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa