16 Temmuz 2024 12:18

Yeniden görülen H.K.G davası bir kez daha ertelendi!

H.K.G.’nin 6 yaşındayken “evlendirilerek” Kadir İstekli tarafından cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin sanıkların yeniden yargılanmaya başlandığı dava yine ertelendi

Kadir İstekli | Fotoğraf DHA

Paylaş

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken “evlendirmesi” ve H.K.G.’nin Kadir İstekli tarafından cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin sanıkların yeniden yargılanmaya başlandığı davanın üçüncü duruşması İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sanık avukatlarının bir kısmının mazeret bildirerek duruşmaya katılmaması nedeniyle dava 23 Eylül 2024’e ertelendi.

NE OLMUŞTU?

İstismar iddialarına ilişkin ilk bilgiler ve iddianamede öne çıkanlar gazeteci Timur Soykan’ın imzası ile Birgün’de 7 Aralık 2022’de yayımlanmıştı. İddianamedeki bilgilere göre İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken tarikat üyesi Kadir İstekli ile “imam nikahıyla evlendirdi”.

Mahkeme, 23 Ekim 2023’de sanık Kadir İstekli 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vermişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, Kadir İstekli’ye H.K.G’nin 18 yaşından küçük olduğu 2004-2013 yılları arasında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, 2020 yılı için ise “eşe karşı nitelikli cinsel saldırı” suçlarından iki ayrı ceza verilmesi gerektiğini söyleyerek tek bir suçtan cezalandırma yapıldığını değerlendirdi.

H.K.G’nin annesi Fatıma Gümüşel ile babası Yusuf Ziya Gümüşel hakkında verilen hapis cezalarında ise ebeveyn olmaları nedeniyle artırım yapılması gerektiği belirterek, kararın usul ve esas yönünden bozulmasına karar verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bütçe 6 ayda 747 milyar lira açık verdi

SONRAKİ HABER

AKP'li Güler: "En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa