16 Temmuz 2024 12:23
Son Güncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2024 13:30

AKP'li Güler: "En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak"

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'de yaptığı konuşmasında emeklilere yapılacak zammı açıklıyor. Güler, "En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak" dedi.

Evrensel

Paylaş

En düşük emekli aylığına yapılacağı konuşulan zam düzenlemesi bugün TBMM Başkanlığı’na sunulacak vergi paketi içinde yer aldı. Normalde zam açılmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapması beklenirken, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilere yapılacak zammı açıkladı.

Güler, şunları söyledi: "Vergide adalet ve etkinliği artırmak amacıyla çok uluslu şirketlerde elde edilen kazançlardan yüzde 30 oranında kurumlar vergisi alınması konusunda düzenleme getiriyoruz. Yurt dışı çıkış harcını 500 TL olarak belirliyoruz. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak.”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine sunulan rapor doğrultusunda emekli aylığı için karar verdiği ve emekliye zam kararı açıklamasının bugün 12.00’de yapılacağı bildirilmişti.

SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan aylık zammının oranı yüzde 24,73 olmuş ancak, en düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın altında maaş alanlar bu zamandan yararlanamamıştı.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in en düşük emekli maaşı için alternatiflerin masada olduğu ve hazırlanan raporun Erdoğan’a sunulacağı bildirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in yürüttüğü emekliye zam çalışmasına ilişkin hazırlanan alternatifli rapor için kararını verdi. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam farkının ağustos ayında verileceği ifade ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeniden görülen H.K.G davası bir kez daha ertelendi!

SONRAKİ HABER

Meksika'ya 2018'den bu yana 1,74 milyon göçmen sığındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa