Evrensel için yeni bir dönem
Evrensel için yeni bir dönem
16 Temmuz 2024 15:41
/
Güncelleme: 22 Temmuz 2024 14:18

İşçi maaşını istedi: 3 ay rehin alındı, işkence gördü

Antalya'da otomobil bakım atölyesinde çalışırken maaşı verilmeyen Vedat Kurt, işletmenin 4 ortağı tarafından 3 ay boyunca işkenceye maruz bırakıldı. Kurt, patronların ceza almadığını söyledi.

İşçi maaşını istedi: 3 ay rehin alındı, işkence gördü

Fotoğraf: @mehmetyetim63 / X

Antalya'da çalışırken maaşı verilmeyen 22 yaşındaki Vedat Kurt, işletme sahipleri tarafından aylarca işkenceye maruz bırakıldı.

Gazeteci Mehmet Yetim, sosyal medya hesabından Kurt'un yaşadıklarına ilişkin paylaşım yaptı.

Yetim'in paylaşımına göre, Şanlıurfa Suruç nüfusuna kayıtlı Kurt, 4 yıl önce Antalya'da Antepli Ahmet Usta isimli otomobil bakım atölyesinde işçi olarak işe başladı.

3 AY BOYUNCA ODADFA REHİN TUTULDU

Çalıştığı atölyede 2 yıl boyunca son aylara ait maaşı verilmeyen Kurt, işletmenin oratğı A.T, O.T, S.T. ve A.A. tarafından çeşitli yöntemlerle işkenceye maruz kaldı.

3 gün boyunca aç ve susuz bir şekilde elektrik ve sopayla işkenceye uğrayan Kurt'un dişleri kerpetenle çekildi.

Birçok işkencelere maruz bırakılan Vedat Kurt, işveren tarafından 3 ay boyunca bir odada rehin tutulduğunu ifade etti. Kurt, rehin tutulduğu odadan kaçtıktan sonra karakola giderek söz konsuu 4 kişiden şikayetçi oldu.

BİLİRKİŞİ VE HTS KAYITLARINDA TESPİT EDİLDİ

Yetim'in paylaşımında yer verdiği görüntülerin işletmenin ortağı 4 kişinin HTS telefon kayıtlarından ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı bilirkişi raporunda tespit edildiğini belirten Kurt, "Bu işkenceleri yapanlar ortada o kadar delil, bilgi ve görüntü olmasına rağmen ellerini ve kollarını sallayarak toplum içinde gezmeye devam ediyorlar. Şikayetçi olmaya devam edeceğim. O kadar duruşma oldu ama maalesef bu şahıslar hakkında herhangi bir işlem yapılmadı" dedi.

2 ay sonra yine duruşmanın görüleceğini ifade eden Kurt, "Bu şahıslar hala beni arayarak şikayetimden vazgeçmemi isteyerek beni sürekli taciz ve tehdit ediyorlar. Ben bir vatandaş olarak Adalet Bakanlığı'na sesleniyorum. Benim gibi gariban bir vatandaşın hakkımı kim savunacak? Ben adalete nasıl güveneceğim" diyerek tepki gösterdi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Cesaret zamanı

Cesaret zamanı

Ucuz emek ve yüksek kâra dayalı çalışma düzeni sendikal yasaklarla sürüyor. Bu düzenin değişmesi için sendikal hak ve özgürlüklerin kazanılması ve bunun için mücadele hayati önemde. Fiili grevleri kazanımla sonuçlanan Birleşik Metal-İş’in Başkanı Özkan Atar, “İşçiler inisiyatifli ve cesur olmalı, bize düşen sinmek değil mücadele etmek” diyor.

Sendikalı işçi oranı: %8,4

TİS kapsamındaki işçi oranı: %4,7

İş cinayetinde ölen sendikalı oranı: %1,9

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin nedeniyle 5 teğmen ordudan ihraç edildi.

Evrensel'i Takip Et