16 Temmuz 2024 16:42

Birleşik Kamu-İş: TÜİK, emekçilerin insan onuruna yaraşır ücret hakkını gasp etmiştir

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde kamu çalışanları ve emeklilerin maaş zammını protesto etti.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde kamu çalışanları ve emeklilerin maaş zammını protesto amacıyla eylem yaptı.

Dövizler taşıyan ve sloganlar atan eylemciler, maaşlara gerçekçi oranlarda zam yapılmasını istedi.

Konfederasyon adına basın açıklaması yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşilyurt, şunları kaydetti:

"İktidarın yıllarca ısrarla sürdürdüğü yanlış ve emek düşmanı ekonomi politikaları, ülkeyi zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu derin bir ekonomik krizi uçurumuna atmıştır. Ülkenin çalışan nüfusunun yaklaşık yüzde 70’i sadece asgari ücret ve biraz üzerinde maaş alırken; tüm ülke emekçileri yandaş sermayeyi daha da zengin etmek için canla başla çalışır hale gelmiştir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, yöneticiler yarattıkları bu garabeti çözmek, emekçinin yerle yeksan olan alım gücünü iyileştirmek yerine, krizin yükünü daha da halkın sırtına yüklemeye devam etmektedir. Ekonomik krizle birlikte trajik hale gelen ülke durumu, pişkin açıklamalarla trajikomik bir görüntüye dönüşmüştür.

'Avrupa bizi kıskanıyor' diye çıkılan yolda Maliye Bakanı’nın 'Hadi Papua Yeni Gine’den iyisiniz' dediği, iktidarın yalan aparatı haline gelen TÜİK’in Başkanının rezil enflasyon sepetini açıklayıp sonra resmi siteden sildiği, siyasette 'tasarruf' söylemleri eksik edilmezken Cumhurbaşkanı’nın uluslararası zirvelere 5 uçakla giden tek devlet yöneticisi olduğu, maaşlardaki artışın gerçek dışı belirlenen enflasyon oranlarına, vergi ve cezaların ise bu oranın 2-3 katına göre belirlendiği bir skecin içindeyiz." (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Yenikent halkı EMEP Milletvekili Bayhan ile buluştu | Bayhan: Onların inançlarının ölçütü kasalarındaki servetleri kadar

SONRAKİ HABER

SO Duo: Anlamlı bir ses çıkartmayı dert ediniyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa