16 Temmuz 2024 23:05

Eti Krom'da grev sözleşmeyle tamamlandı

Eti Krom'da grev sözleşmeyle tamamlandı, işçileri işletmeyi kapatmakla tehdit eden patron talepleri kabul etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde Eti Krom’da çalışan madencilerin, ücretlerinde iyileştirme talebiyle başlattıkları grevin 16’ncı gününde, patron işçi temsilcileriyle masaya oturma kararı aldı. Görüşmeler sonucunda işçilere yüzde 15 zam ve yılda 3 maaş ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

Alacakaya ilçesinde Eti Krom’da çalışan 350’yi aşkın maden işçisinin başlattığı grev işçilerin taleplerinin kabul edilmesiyle son buldu. ANKA'nın aktardığı bilgilere göre, grev temsilcisi ve beş işçi ile patron Yüksel Yıldırım arasında yapılan toplantıda işçilerin taleplerinin kabul edildiği ve işçilerin işbaşı yapacakları öğrenildi.

KAPATMAKLA TEHDİT EDİYORDU, TALEPLERİ KABUL ETTİ

Eti Krom işçilerinin greve çıkmasının ardından işçileri işletmeyi kapatmakla tehdit eden YILMADEN Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım,  işçileri azarlamış daha sonra da işçileri ücretsiz izne çıkarmıştı.

Kararından dönen patron, 7 saat süren toplantıda işçi temsilcileriyle anlaşmaya vardı. Toplantıda alınan karara göre işçilere yılda 3 maaş ikramiye, maaşlara ise yüzde 15 zam yapılmasına karar verildi. Üçüncü ikramiyenin, "hedefler tutarsa" ve "disiplin suçu" olmaması durumunda verilmesi kararlaştırıldı. İşçilerin taleplerinin kabul edilmesiyle birlikte işçilerin grevlerine son vereceği duyuruldu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hayvan hakları için Eskişehir'de kitlesel yürüyüş, Adana’da nöbet devam ediyor

SONRAKİ HABER

TBMM Başkanvekili Karaca rahatsızlandı, Genel Kurul yarına ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa