16 Temmuz 2024 23:32

TBMM Başkanvekili Karaca rahatsızlandı, Genel Kurul yarına ertelendi

Meclis görüşmeleri sırasında Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca rahatsızlandı, Genel Kurul yarına ertelendi.

Fotoğraf: Güven Yılmaz/AA

Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda "kamuda tasarruf tedbirleri"ne ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü. Konuşmalar sırasında TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın kürsüde rahatsızlanması üzerine Meclis oturumu 21.55'te kapandı.

Teklifin tümü üzerinde konuşan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, vatandaşların derin ekonomik krizle uzun süredir mücadele ettiğini, bu nedenle milletin Meclisin tasarruf ile ilgili nasıl bir kanun çıkaracağını merak ettiğini kaydetti.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta ise kanun teklifini eleştirerek, "Teklifte, tasarruf ile ilgili madde aradık ama bir şey göremedik. Tasarrufla ilgili bir şey gösterin, milleti kandırmaya gerek yok. Teklifle kamuda ikinci maaş kaldırılmıyor, tam tersine bu durum hukuki hale getiriliyor. Bu teklif 10 maaşa onay veren bir kanun teklifidir. Bunu bize kabul ettiremeye çalışıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın konuşması sırasında TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, rahatsızlandı. Kavas'ın kürsüye gelerek Karaca'nın rahatsızlandığını söylemesi üzerine Kalaycı, konuşmasını yarıda kesti. Daha sonra Karaca, birleşime 10 dakika ara verdi.

Verilen aranın ardından Karaca, Meclis İlk Yardım Merkezine götürülürken, bazı CHP'li milletvekillerinin yanı sıra AKP Grup Başkanı Abdullah Güler de İlk Yardım Merkezine gelerek Karaca'yı ziyaret etti.

Daha sonra tekrar Genel Kurul salonuna gelen Karaca, komisyonun yerinde olmaması üzerine, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Eti Krom'da grev sözleşmeyle tamamlandı

SONRAKİ HABER

İzmir’de elektrik akımından yaşamını yitirenler anıldı: Konunun takipçisi olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa