17 Temmuz 2024 12:53

Adalar’dan TBMM’ye: "Katliam Yasası Teklifini Reddedin!"

Adalar'daki hayvan hakları savunucuları, TBMM'de görüşülecek olan "Katliam Yasası Teklifi"ne karşı çıkmaları için vekillere çağrıda bulundu: "Bu katliama onay vererek adınızı lekelemeyin!"

Fotoğraf: Adalar Hayvan Hakları Savunucuları

Paylaş

İktidar tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan ve kamuoyunda “Katliam Yasası Teklifi” olarak adlandırılan yasa tasarısı, bugün Tarım, Çevre ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülecek. Adalar ilçesindeki hayvan hakları savunucuları ve yerel hayvan koruma görevlileri, komisyondaki vekillere seslenerek yasa teklifine karşı çıkmalarını talep etti.

Adalar Hayvan Hakları Savunucuları tarafından yapılan açıklamada, teklifin hayvan ötanazisi adı altında cinayeti yasalaştırmak istediği belirtiliyor. Açıklamada, teklif metninde "saldırgan hayvan" ve "bulaşıcı hastalık" gibi muğlak ifadeler kullanıldığı ve bunun hayvanları toplu bir şekilde bakımevlerinde hapsederek bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olacağı vurgulandı.

"NEDEN KISIRLAŞTIRMA YAPMADINIZ?"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Madem sayıyı azaltmak istiyordunuz, 20 yıldır mevcut kanunda öngörülen kısırlaştırmayı neden yapmadınız? Tarım Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, ötanazi kararını merkezi idarenin değil yerel yönetimlerin vereceğini söylüyor. O halde aynı durumda olan köpeklere farklı belediyelerde farklı işlemler mi uygulanacak?"

"GÖREVİNİZİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRİN"

Adalar Hayvan Hakları Savunucuları, mevcut düzenlemeyi uygulamayanların şimdi köpek nüfusundan yakınarak öldürmeyi çözüm olarak sunduklarını belirtti. Açıklamada, "Öldürmeyi işaret ederken hayvan üretimini ve ticaretini yasaklamak akıllarına gelmiyor! Bizlere 'Elinizi taşın altına koyun' diyorlar. Bizim ellerimiz taşların altında, paramparça oldu. Asıl siz görevinizi layıkıyla yerine getirin!" denildi.

Hayvan hakları savunucuları, Türkiye çapında bir kısırlaştırma seferberliği başlatılması, bakımevlerinin kuruluş sürecinin hızlandırılması, yeterli personel alınarak eğitilmesi ve mevcut yasada var olan rehabilitasyon sürecinin işletilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, köpek-kedi mamalarına uygulanan KDV oranının düşürülmesi talep edildi.

Son olarak, Adalar Hayvan Hakları Savunucuları, hayvanların esareti ve ölümü ile sonuçlanacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, "Türcülük faşizmdir, faşizme geçit vermeyeceğiz!" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manisa Soma’daki orman yangınında 600 hektar alan zarar gördü

SONRAKİ HABER

CHP Sözcüsü Yücel: Polis de devletin polisidir ama o Devlet’in değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa