17 Temmuz 2024 16:50

İzmir’de 2 kişinin akıma kapılıp öldüğü sokaktaki mazgallar kırmızıya boyandı

İzmir'de sağanak sırasında, elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybettiği olay yerindeki mazgallar, kitle örgütleri tarafından kırmızıya boyandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İzmir'de sağanak sırasında Özge Ceren Deniz (23) ile İnanç Öktemay’ın (44) elektrik akımına kapılıp yaşamını yitirdiği sokaktaki mazgallar, kitle örgütleri tarafından kırmızıya boyandı.

İzmir’in Konak ilçesinde, 12 Temmuz günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından saat 18.00 sıralarında sağanak başladı. Bayraklı'da metrekareye 39,7 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle kent merkezi Bayraklı ve Konak ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışıyla uğraşan, profesyonel müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi. İnanç Öktemay İzmir'de, Özge Ceren Deniz Osmaniye'de toprağa verildi.

“ÖLÜM ÇUKURU OLARAK ADLANDIRILDI”

Yaşanan olay sonrası Deniz ve Öktemay'ın anısına Enver Dündar Başar Sokak'taki ölümlerine neden olan mazgallar kitle örgütleri üyeleri tarafından fırça ile kırmızıya boyandı.

Grup adına açıklama yapan Ali Güler Yalvaçlı, ölenlerin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Onların anısına bir iz bırakmak istiyoruz. Gün içinde belediyeye anıt yapılması ile ilgili buradaki komşularımızla dilekçe ulaştıracağız. Arkadaşlarımızın anısı her zaman burada olsun ve bir daha böyle şeyler olmasın istiyoruz." dedi.

Olayın yaşandığı bölgedeki bir apartmanda görevli Mehmet Kahraman, "Kırmızıya boyanan mazgallar, iki kişini ölümü nedeniyle 'ölüm çukuru' olarak adlandırıldı. Daha önce kaç defa buradan dumanlar çıktı, kaç sefer arkadaşlar ihbar etti. En son 2 kişi öldükten sonra gelip yaptılar" dedi.

Ayrıca, olayın yaşandığı sokakta bazı aydınlatma direklerinde kapak olmaması ve kabloların açıkta kalmasına ilişkin tepkiler sonrası direklerde onarım yapıldığı gözlendi.

“ELEKTRİK HATLARININ YÜZEYE YAKIN GEÇTİĞİNİ BİLMEYEN KİMSE YOK"

İzmir'de altyapı projesi yürüten müteahhitlik şirketi yetkilileri ise kentin elektrik altyapısında sorunlar olduğunu savunarak, tüm altyapının gözden geçirilmesini talep etti.

Kamu Müteahhitleri Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Alaattin Epözdemir, geçen yıl kasım ayında yaşanan deniz taşkını sonrası Alsancak ve Konak'ta altyapıların tahrip olduğunu, olayın kökeninin bu felakete dayandığını söyledi.

Kentte yer altından geçen elektrik hatlarının birçok noktada yüzeye yakın konumlandırıldığını, bunu aldıkları altyapı işlerinde de gördüklerini belirten Epözdemir, şunları kaydetti: "Bizim diğer çalışmalarımızda da gördüğümüz durum aynıdır. Aslında lokal olarak birçok yerde elektrikle ilgili şikayetler basına yansıyor. Elektrik hatlarının yüzeye yakın geçtiğini bilmeyen kimse yok. Bu sorunun bir bütün olarak İzmir'de söz konusu olduğunu düşünüyorum.

Şimdi bu acı olay şuna vesile olsun istiyorum. İzmir'in özellikle elektrik altyapısının acilen revize edilmesi lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesinin şu anda devam ettiği yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ayrıştırma projesi var. Tam bu aşamada Gdz Elektrik de bu projeye ortak olmalı ve elektrik altyapısını tamamen revize etmeli." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Necip Hablemitoğlu davası | Eski MİT'çi Altaylı: Halil Şıvgın'ın ifadeleri yalan

SONRAKİ HABER

Ömerli havzasına yeni hançer: 367 dönümlük inşaat geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa