17 Temmuz 2024 16:58

Yurt ücretlerine fahiş zamma tepki: Müşteri değil, öğrenciyiz

Ege Üniversitesi öğrencileri yurt ücretlerine yapılan yüzde 300’ü aşan fahiş zamları protesto etti. “Bu zamlar okul bıraktırır” diyen öğrenciler zamların geri alınmasını istedi.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

Reklam

Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencileri, üniversite bünyesindeki Öğrenci Köyündeki yurt ücretlerine yapılan yüzde 300’ü aşan zammı protesto etti. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi poliklinikler önünde bir araya gelen öğrenciler, “Müşteri değil, öğrenciyiz” diyerek zamların geri alınmasını istedi.

"YÜZLERCE ÖĞRENCİ MAĞDUR"

Öğrenciler adına yapılan açıklamada konuşan EÜ Öğrencisi Fevzi Can Gümüş, barınma hakları için bu fahiş zamlara geçit vermeyeceklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl aylık ücreti 1480 TL olan Öğrenci Köyündeki yurt ücretlerinin 10 Temmuz 2024’te yapılan zamla 6000 TL’ye çıktığına dikkat çeken Gümüş “Yüzde 300’ü aşan bu zam kabul edilemez” dedi. Bu fahiş zamla yüzlerce öğrencinin mağdur olacağını dile getiren Gümüş “Bir de yurtta kalan öğrenciler kayıtlarını yenileyebilmeleri için bir hafta içinde 10 bin 520 TL ödemek zorunda bırakıldı. Senelerdir Öğrenci Köyüne enflasyonun üzerinde yapılan bu zamları öğrenciler olarak karşılayamayız” diye konuştu.

"OKULU BIRAKANLAR ÇOĞALIYOR"

Yaşam pahalılığı, beslenme ve barınma sorunları sebebiyle gün geçtikçe okumanın daha da imkansızlaştığına vurgu yapan Gümüş, “Her yıl birçok sıra arkadaşımız maddi imkansızlıklardan dolayı okulunu dondurmak veya bırakmak zorunda kalıyor. Zor şartlarda çalışırken okuldan uzaklaşıyor. Öğrenciler olarak gerçekliğimiz buyken okul yurdunun bizlerden bu miktarları istemesi öğrencilerin umursanmadığının ve kârdan başka bir amaç güdülmediğinin en büyük kanıtıdır” tepkisini gösterdi.

"ZAMLAR GERİ ALINMALI"

Bu fahiş zamların eğitim haklarını ellerinden alacağına işaret eden Gümüş “KYK burslarımıza, anne babalarımızın maaşlarına yapılmayan zammın yurt ücretlerimize yapılmasını kabul etmiyoruz. Emeğimizle kazandığımız okullarımızda maddi olarak sömürülmekten, yapılan fahiş zamlar için bir açıklama beklerken karşımızda bir muhatap bulamamaktan bıktık! Bizler müşteri değil, öğrenciyiz. Bunu hatırlatmak için toplanmış bulunuyoruz. Ege Üniversitesi öğrencileri olarak bize yaşatılan bu mağduriyete geçit vermeyeceğiz. Zamların geri alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam