18 Temmuz 2024 10:31
Son Güncellenme Tarihi: 18 Temmuz 2024 20:39

TFF'nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu

TFF'nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, bugün Ankara'da gerçekleştirildi. Ankara'daki JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayan genel kurulda yapılan başkanlık seçiminin galibi eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.

MEHMET BAYKAN DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ, YÖNETİM İBRA EDİLDİ

İbra oylaması için kritik öneme sahip Divan Başkanlığı için Büyükekşi'nin adayı Mehmet Baykan olurken, Hacıosmanoğlu'nun adayı ise Murat Sancak olarak belirlendi.

Büyükekşi'nin adayı Mehmet Baykan, salonda yapılan açık oylamada 146 oy alarak Genel Kurul Divan Başkanı seçildi. Hacıosmanoğlu'nun adayı Murat Sancak ise 84 oyda kaldı.

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda başkan Mehmet Büyükekşi ile kurulları, oy çokluğuyla ibra edildi. 

HACIOSMANOĞLU SEÇİLDİ

Daha sonra başkanlık seçimine geçildi. 274 delegenin oy kullandığı aktarılırken seçimi UEFA ve FIFA temsilcileri de takip etti. İbrahim Hacıosmanoğlu 134 oy ile başkan seçilirken Mehmet Büyükekşi 129 oyda kaldı. 18 geçersiz oy sayıldı. Mehmet Büyükekşi seçim sonuçlarına itiraz etse de kabul edilmedi. Seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, 2027 yılına kadar görev yapacak.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil listesi şöyle:

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan

Yedekler:

 Murat Şahin, Hüseyin Yangın, Seymen Gençtürk, Adem Doğru, Gürkan Uğur, Fazlı Çilingir, Ediz Giray, İbrahim Özbay, Metin Akyüz, Kazım Şengöçgel, Muhammet Akçay, Esma Esin, Bilal Tuğrul, Burak Akkan

YARDIMCI ÇEKİLMİŞTİ

TFF, başkanlık seçimi için adaylık başvuru süresi 11 Temmuz’da tamamlandı. 12 Temmuz'da yapılan açıklamada; mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başvurularının kabul edildiği duyuruldu.

10 Temmuz'da adaylık başvurusunun kabul edildiğini açıklayan Servet Yardımcı, 11 Temmuz'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "operasyona" maruz kaldığını belirterek başkan adaylığından çekildiğini açıkladı. Yardımcı'nın bu kararının ardından seçime iki adayla gidildi.

Oylama öncesinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, boş oy atacaklarını duyurmuştu. Açıklanan sonuçlara göre başkan 5 oy farkla belirlendi. Hacıosmanoğlu adaylık sürecinde sorulan soru üzerine Fenerbahçe'nin 2010-2011 Süper Lig Şampiyonluğunu reddederek, Trabzon'un şampiyon olduğunu iddia etmişti. Hacıosmanoğlu, "TFF Başkan adayı olacağım diye şirin görünmeye çalışamam. Şirin gözüken başkanlardan şikayet ediyorum, şimdi şirin gözükmek için 2011'in şampiyonu Fenerbahçe mi diyeceğim. Bugünden başlarsak mavi boncuk dağıtmaya biz de eleştirdiğimiz başkanlar gibi oluruz" şeklinde konuşmuştu.

Öte yandan Hacıosmanoğlu, Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı günlerde AKP’nin Kazlıçeşme mitinginde sahneye çıkan isimler arasında yer almıştı. O dönem Trabzonspor’un başkanı olan Hacıosmanoğlu’nun, bu unvanla bir siyasi partinin mitinginde sahneye çıkması tepkilere neden olmuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kafatası çağı

SONRAKİ HABER

Biden, ancak sağlık sorununun onu adaylıktan alıkoyabileceğini söyledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa