18 Temmuz 2024 10:35

Biden, ancak sağlık sorununun onu adaylıktan alıkoyabileceğini söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, sağlığıyla ilgili tıbbi bir durum tespit edilmesi halinde seçim yarışından çekilebileceğine işaret etti.

Joe Biden | Fotoğraf: Adam Schultz/Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, adaylıktan çekilmeyi yeniden gözden geçirmesini gerektirecek tek bir şey olabileceğini, bunun da sağlık durumu olacağını söyledi.

ADAYLIĞINI SÜRDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ

Ülkenin kendisine ihtiyaç duyduğuna işaret eden 81 yaşındaki Başkan, "Yaş sadece bilgelik getirir" dedi. Biden, ülkesi için "iyi şeyler" yaptığını ve "daha yapılacak çok şey" olduğunu savunarak, adaylığını sürdürme niyetinde olduğunu söyledi.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için adaylıktan çekilmesine neyin sebep olabileceğinin sorulması üzerine Biden, "Eğer tıbbi bir durum ortaya çıkarsa, doktorlar gelip şu sorunun var derse olabilir" mesajını verdi.

KOVID-19 OLDUĞU AÇIKLANDI

Daha sonra Beyaz Saray'dan Biden'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığı açıklaması yapıldı. Biden'ın hafif semptomlar gösterdiği, Delaware'de kendini izole edeceği belirtildi.

"MUSK VE DOSTLARININ SEÇİM SATIN ALMAYA ÇALIŞMASINDAN BIKTIM"

Biden, Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından sosyal medya platformu X hesabından paylaşım yaptı. Biden, Elon Musk'ın başkanlık seçimlerini "satın almaya çalışmasından" bıktığını yazdı. Biden tweetinden "Elon Musk ve zengin dostlarının bu seçimi satın almaya çalışmasından bıktım." ifadesini kullandı. Biden, bu konuda kendisiyle aynı fikirde olanların kampanyasına bağış yapmasını istedi.

Musk, 13 Temmuz'da X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Başkan (Donald) Trump'ı tamamen destekliyorum ve hızlı bir şekilde iyileşmesini umuyorum." ifadesini kullanarak suikast girişiminde bulunulan eski ABD Başkanı'nı, ilk kez açıkça desteklemişti.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin dünkü haberinde, Musk'ın, Trump'ın başkanlık kampanyasını destekleyen America PAC adlı yeni siyasi eylem komitesine ayda yaklaşık 45 milyon dolar vermeyi planladığı iddia edilmişti.

DEMOKRATLARDAN BASKI ARTIYOR

Diğer taraftan, Biden'ın çekilmesi için Demokratlardan baskı artmaya devam ediyor.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Adam Schiff de bugün Biden'a "çekil çağrısı" yapanların arasına katıldı.

Schiff, "Kampanyadan çekilme kararı Başkan Biden'ın vereceği bir karar ancak artık bayrağı devretme zamanının geldiğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu. Biden'a "çekil çağrısı" yapan Demokrat sayısı 20'yi geçti. (New York/AA)

ÖNCEKİ HABER

TFF'nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu

SONRAKİ HABER

AKP’de 100’e yakın yeni milletvekili kırık not aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa