18 Temmuz 2024 12:21

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı madenle ilgili soruyu geçiştirdi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Aybastı’da meydanda konuşması sırasında “Maden işi ne olacak?” sorusuna yanıt vermedi, soru soran susturulmaya çalışıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ordu’nun Aybastı ilçesinde Perşembe Yaylası'nı da kapsayan madene ruhsatı verilmesi ve sondaj çalışmaları yapılmasına tepkiler büyürken, Aybastı Perşembe Yaylası Geleneksel Kültür ve Güreş Festivali açılış programında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler madenle ilgili soruyu geçiştirdi, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ise soruyu soran kişiye yazıklar olsun diye tepki gösterdi.

Ordu’nun Aybastı ilçesinde Perşembe Yaylası'nı da kapsayan maden ruhsatı verilmesi ve sondaj çalışmaları yapılmasına tepkiler büyürken Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar da madenciliğine karşı vatandaşın en önünde yürüyeceği yönünde açıklamalar yapmıştı. Ancak Aybastı Perşembe Yaylası Geleneksel Kültür ve Güreş Festivali açılış programında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in konuşması esnasında, Aybastı Veteriner Hekimi Özdilek Aydoğan, Perşembe Yaylası'nda çalışmaları başlayan altın madenciliği konusunda, "Başkanım maden ne olacak?" diye sorması üzerine, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar'ın yaklaşımı dikkat çekti. Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, soru soran Özdilek Aydoğan’a “yazıklar olsun” dedi.

MADENDEN SÖZ EDİLMEDİ

Konuyla ilgili bilgi veren Özdilek Aydoğan, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler konuşma yapıyordu, yanında Aybastı Belediye Başkanı da vardı. Konuşmasında madene değinmediği için “Başkanım maden ne olacak?​” diye sordum. OBB Başkanı Güler, 'dinle kardeşim dinle, hepsini anlatacağız' dedi ancak değinmedi. Soruma yanıt vermeleri gerekirken önce beden diliyle susturulmak istendim. Sonra da “yazıklar olsun” dendi. Aslında kendilerine yazık oldu. Bir yurttaş olarak OBB Başkanının canımızı yakan soruna yaklaşımının ne olduğunu öğrenmek istedim, o kadar.” dedi.

MADENE KARŞI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Aydoğan açıklamasında Başkan Gündoğar’ın daha önce bir yerel televizyon kanalında, Perşembe Yaylası'nda madene karşı olduğunu, tüm doğa ve çevre dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve milletvekillerine de seslenerek Perşembe Yaylası'na sahip çıkalım diye çağrıda bulunduğunu, yapılmak istenilen altın madenciliğine karşı vatandaşın da en önünde yürüyeceğini de ifade etmişti, dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sel mahalleyi vurdu; okul, sağlık ocağı ve 10 ev hasar gördü

SONRAKİ HABER

İzmir'de orman yangınına müdahale eden 2 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa