18 Temmuz 2024 13:18

Prof. Dr. Şenol: Şiddetli bir salgın yaşıyoruz, besin güvenliğiyle ilgili ciddi sorunumuz var

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol; salgın hastalıkların artışı, artışın nedenleri, hastalığın belirtileri ve kişilerin alması gereken önlemlerin neler olduğunu anlattı.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım

Paylaş

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol; salgın hastalıkların artışı, artışın nedenleri, hastalığın belirtileri ve kişilerin alması gereken önlemlerin neler olduğunu anlattı.

Şenol, gıda güvenliği ile ilgili ciddi sorunlar olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye'nin dört tarafında şiddetli bir salgın yaşıyoruz. Sağlık otoritesinin sistemi koordine edip derhal aile hekimleriyle akademiyi ve pediatristlerle, enfeksiyoncuları bir araya getirip yolu çizmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Covidin yeni varyantlarına da işaret eden Davutoğlu Şenol, "Bu mevsimin en önemli virüsü doğrusunu isterseniz Covid. Covid’in yeni varyantları. Üç seferdir hazırlanan yeni aşılar da Türkiye'ye girmiyor. Dolayısıyla biz hala Covid nedeniyle hastaneye yatışlar ve hastanede yatan hastalardan kayıplarla da karşılaşıyoruz" diye konuştu. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

İkizköylülerden tüm Türkiye’ye çağrı: Kamu biziz deyin, ses çıkarın!..

SONRAKİ HABER

“Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan Ahmed Aabo ilaçlarını alamıyor”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa