18 Temmuz 2024 13:40

İşten atılan Filidea işçilerine siyasi partilerden destek ziyareti

Filidea Tekstil'de TEKSİF Sendikası'na üye olduğu için işten atılan 2 işçinin direnişlerinin 42. gününde siyasi partiler destek ziyaretinde bulundu.

Fotoğraf: Hilmi Mıynat/Evrensel

Reklam

Denizli'de Filidea Tekstil'de TEKSİF Sendikası'na üye olduğu için işten atılan 2 işçinin direnişi sürüyor. İşe iade davaları süren işçilere 42. gününde de siyasi partiler destek ziyaretinde bulundu.

DEM Parti, EMEP, SOL Parti, TKP, TİP ve Yeşil Sol Parti temsilcilerinin yer aldığıziyarette destek sloganları atıldı. TEKSİF Örgütlenme Uzmanı Ali Bayram'ın süreç hakkında bilgiler verdiği ziyarette vardiya değişimindeki işçiler sloganlarla karşılandı.

"ÇALIŞMA DÜZENİNİN DEĞİŞMESİ İÇİN ÖRGÜTLENMEK GEREK"

6 Haziran'da başlayan direnişin 42. gününde olduklarını dile getiren Ali Bayram, "Denizli'de tekstil iş kolunda çalışma şartları çok kötü. Bunun bir sebebi de işçilerin örgütsüz olması. Tuvalet molasında dakika tutulan yerler var. Elden para ödeyen patronlar var. Bu çalışma düzenini değiştirmek için yola çıktık. Herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

Vardiya saatinde servisle gelen işçilerin alkış ve sloganlarla karşılandığı ziyarette, "Sendika hakkımız engellenemez", "Filidea işçisi yalnız değildir" sloganları atıldı. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam