18 Temmuz 2024 13:47

Menemen Villakent’te imara aykırı inşaata vatandaşlar tepkili

Menemen Villakent’te sosyal aktivite merkezi yerine imara aykırı mülk yapılmasına karşı tepki gösteren vatandaşlar, yaşanan hukuksuzluğa karşı dava açtı.

Fotoğraf: Villakent Elele Derneği

Paylaş

Ramis SAĞLAM
İzmir

Taşınmaz satışlarıyla gündeme gelen Menemen Belediyesi’nin imara aykırı işlemlerine bir yenisi daha eklendi. Menemen Villakent Mahallesi 578 ada 2, 3 ve 4 parsellerde Sosyal Aktive Merkezi olarak ayrılan alana özel mülk yapımı vatandaşı çileden çıkardı. Bugüne kadar yaptıkları tüm girişimlere karşı seslerini duyuramadıklarını söyleyen vatandaşlar, Villakent Mahallesini Güzelleştirme ve Çevreye Duyarlılık Derneği’nin çağrısıyla bir araya geldi. Sosyal tesis alanı olarak ayrılan arazinin satılarak yan parselle birleştirilmesi sonucu imara aykırı 7 katlı bina sürecinin başladığını belirten vatandaşlar, yaşanan hukuksuzluğa karşı geçtiğimiz haziran ayında dava açtı.

ÖNCE SATTI, SONRA 7 KATA İZİN VERDİ

Alanın zamanında Seyrek Belediyesi tarafından parsellendirildiğini belirten vatandaşlar, iki ayrı parsele dönüştürülüp parsellerden birinin sosyal tesis alanı inşaatı için taahhütte bulunması şartı ile Ege-Koop’a devredilmek üzere ayrıldığı bilgisini aktardı.

Villakent Elele Derneği Başkanı Kamuran Bakkal ile yaşanan sorun hakkında konuştuk. Seyrek Belediyesi ile Ege-Koop arasındaki ihtilafın çözülememesi üzerine sürecin başladığını belirten Bakkal, Seyrek Belediyesi’nin tasfiye edilerek Menemen Belediyesi’ne dâhil edilmesiyle sorunun bu noktaya geldiğini söyledi.Menemen Belediyesi tarafından gerçekleştirilen satışın şokunu daha atlatamadan 7 katlı bir inşaata başlandığını söyleyen Bakkal, “Konuyu araştırmak istediğimizde belediye tarafından verilen ruhsat ve inşaat izni ile ilgili her türlü bilgi ve belge saklanmış, hiçbir şekilde ulaşmak mümkün olmadı. Öncelikle Menemen Belediyesi’ne başvurduk, sonuç alamayınca, Menemen Kaymakamlığı’na, Büyükşehir Belediyesi’ne, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’na şikâyet edip yardım talep ettik. Fakat bugüne kadar hiçbir netice alamadık” dedi.

“DAVA AÇTIK TAKİPÇİSİYİZ”

Ellerindeki sınırlı bilgiyle dava açtıkları bilgisini veren Bakkal, 12 Haziran 2024 tarihinde dava açtıklarını, mahkemenin 26 Haziran 2024 ara kararı ile bir aylık süre verildiği bilgisini aktardı. Menemen Belediyesi’nden ilgili evrakların talep edildiğinin altını çizen Bakkal, “Belge ve bilgilerin ulaşımının mümkün olmaması, belediyenin haksız, mesnetsiz ve yasalara, tüzüklere aykırı hareket ettiğine bir karine teşkil edecektir. Sosyal tesis alanına ayrılmış olan parselin satılması ve buraya usulsüz inşaat ruhsatı izni verilmesiyle kamu menfaati göz ardı edildi. Villakent Mahallesi sosyal tesis alanından mahrum bırakıldı” diye konuştu.

“İMAR PLANLARINA UYULSUN”

Kimseyi mağdur etmek istemediklerini vurgulayan Bakkal, “Bizim tek isteğimiz, imar planında Villakent bölgesi iki katlı binalara müsaitken imar kanununa ve yönetmeliklere aykırı olarak verilen inşaat ruhsatının iptali ile bu tip ucube ve yasalara aykırı binaların semtimizde çoğalmasına mani olmaktır. İdari makamların, mahallemizde bu tip tasarruflarına hiçbir şekilde geçit vermeyeceğimizi, yasalara aykırı bu tip olaylara tevessül etmesi halinde şiddetle karşı çıkıp yasal yollara başvurmaktan çekinmeyeceğimizi hatırlatmak isteriz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Furkan Apartmanı için karar duruşması: "Etki altında kalmadan adil bir karar verin"

SONRAKİ HABER

Emek Partisi, Şişhane’deki kayyum nöbetine katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa