18 Temmuz 2024 15:16

ORÇEV: Yıkılan stadyumun neden olduğu mağduriyetlere karşı önlem alınmalı

ORÇEV, 19 Eylül Stadyumu'nun yıkılması nedeniyle Fevzi Çakmak Caddesinde yaya güvenliğinin yok edildiğini belirterek, büyükşehir belediyesine stadyum tarafında yaya yolu yapılması için dilekçe verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu yaptığı açıklamada, 19 Eylül Stadyumu’nun yıkılması nedeniyle Fevzi Çakmak Caddesi’nde yaya güvenliği yok edildiğini belirterek, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne stadyum tarafında yaya yolu yapılması için dilekçe verildiğini belirtti.

“Millet bahçesi yapılacak” denilerek yıkılan19 Eylül Stadyumu alanında göl oluştuğu, yaz nedeniyle sivrisinek tehdidi yaşanacağı eleştirileri yapılırken Ordu Çevre Derneği başka bir konuyu gündeme getirdi.

ORÇEV yönetim Kurulu açıklamasında, yaya güvenliği hakkında derneklerine şikayet geldiği vurgulanarak, “Yıkılan 19 Eylül Stadyumu’nun Şarkiye Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’ne bakan bölümüne güvenlik amaçlı olarak kaldırım olmaksızın yol ile sıfır şekilde perde duvar yapılmıştır. Perde duvar nedeniyle karşı kaldırım da araçlar tarafından işgal edildiğinden yayalar 60 santimlik orta refüj üzerinden kaldırım gereksinimini karşılamaktadır. Yayalar yürünmemesi gereken yerde yürümek zorunda bırakılmıştır. Bu da yayaların can güvenliğini ortadan kaldırıyor.” denildi.

ACİL ÖNLEM ALINMALI

Yayaların can güvenliği için kaldırım yapılmalı denilen açıklamada, “Göz göre göre tehlike geliyorum, diyor. Bu nedenle bir kazayla karşılaşmamak için acil önlem alınmalı. İnşaat hemen başlamayacağına göre bir an önce perde duvar 1.5-2 metre içeri çekilerek geçici olarak da olsa kaldırım oluşturulmasını istedik. Umarız bu tehlikeli durum ortadan kaldırılır.” denildi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Sadık Topaloğlu Marmara Cezaevi’ne sevk edildi

SONRAKİ HABER

İşçi Partisi kabinesinde İsrail lobisi gölgesi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa