18 Temmuz 2024 16:36

Netanyahu, Gazzeli çocukların tedavisi için sahra hastanesi kurulmasına karşı çıktı 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle Mısır'da tedavi alamayan Gazzeli çocuklar için sahra hastanesi kurulması talebini reddetti.

Fotoğraf: Abed Rahim Khatib/AA

Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant'a karşı çıkarak, Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle Mısır'da tedavi alamayacak Gazzeli çocuklar için sahra hastanesi kurulmasını reddetti.

The Times of Israel'in haberine göre Başbakanlık Ofisi, Gazzeli çocuklar için sahra hastanesi kurulmayacağını Gallant'a yazılı olarak bildirdi. Açıklamada, Netanyahu'nun onay vermemesi nedeniyle yurtdışında tıbbi bakım göremeyen Gazzeli çocuklar için sahra hastanesinin kurulmayacağı belirtildi.

Savunma Bakanı Gallant'ın ofisinden dün yapılan açıklamada, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın uzun süredir kapalı olmasından dolayı Gazzeli hasta çocukların tedavi görebilmesi için sahra hastanesi kurulacağı duyurulmuştu. Gallant, ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile 16 Temmuz'da yaptığı telefon görüşmesinde de Gazze sınırındaki sahra hastanesi planından bahsetmişti.

İsrail ordusunun 7 Mayıs'ta Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirmesinden bu yana sınır kapısı kapalı durumda. Mısır, Gazze tarafı İsrail işgali altındaki Refah Sınır Kapısı'nı yeniden açmayı reddediyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

‘Sizi mutlu etmeyen ne?’ diye sormakla yetindiler

SONRAKİ HABER

Tasarruf tedbiri gerekçesiyle öğrencilerin servisi ellerinden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa