18 Temmuz 2024 16:48

Tasarruf tedbiri gerekçesiyle öğrencilerin servisi ellerinden alındı

Aydın’da Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tasarruf genelgesi gerekçesiyle 2024-2025 eğitim öğretim yılında dokuz mahalledeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin servislerini kaldırdı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tahsine SARAN
Aydın

Giderek derinleşen ekonomik krize karşı yayınlanan tasarruf tedbirleri genelgesi köylerdeki öğrencilerin okula servisle taşınma haklarını ellerinden aldı.

Tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında bir dizi kararlar alan Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dokuz mahallenin muhtarına gönderdiği bir yazıyla 2024-2025 eğitim öğretim yılında bu köylerdeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin okullarına servislerle taşınmayacağını iletti.

Söke İlköğretim Müdür Vekili Ali Cirit imzası ile yayınlanan Temel Eğitim Taşıma Planlama Kararları kapsamında Ağaçlı, Burunköy, Güllübahçe, Kemalpaşa, Serçin, Yeniköy, Yuvaca, Yenicami ve Bağarası mahalle muhtarlarına gönderilen yazıda öğrencilerin taşınmayacağı, Söke'deki bazı mahallelerdeki lise öğrencilerinin de taşıma kapsamından çıkarıldığı bilgisi verildi.

“KARAR ÖĞRENCİLER İÇIN ZULÜM DEMEK”

Kararı gazetemize değerlendiren Eğitim Sen Söke Baştemsilcisi Murat Karayeğit, yeni taşıma düzenlemesinin öğrenciler için yeni mağduriyetler doğuracağına dikkat çekti.

Kararın öğrenciler için zulüm olduğunu söyleyen Karayeğit, "Kaldırılan sadece öğrenci servisleri olmayacak, köylerden gelen öğrencilerin öğle yemekleri de artık bundan sonra olmayacaktır" dedi. Derin yoksulluğun yaşandığı bugünlerde çocuklar sağlıklı bir öğün yemek yiyemezken bu kararla hepten açlığa mahkum edileceğini dile getiren Karayeğit, "Alt gelir seviyesinde yer alan bu çocuklar 60 tl yemek ücreti 50 tl yol ücreti vermesi halinde günlük en az 100 tl ödemek zorunda kalacaklardır. Asgari ücretle çalışan bir anne ve babanın 1 aylık maaşı okula ulaşım ve bir öğün yemeğe gidecektir" dedi.

"İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 7 yaşındaki bir çocuğun köyünden bindiği bir dolmuştan yolda inip ana yolu geçerek okuluna ulaşmasını nasıl bekliyor?" diye soran Karayeğit, ayrıca bu çocuğun kantin olmayan bir okulda, köy içinde bir mekanda tek başına karnını da doyurmasının ne derece mümkün olduğunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Karayeğit eğitimin anayasaya göre kamusal bir hak olduğunu hatırlatarak yetkilileri bir an önce bu karardan vazgeçmeye çağırdı.

Karayeğit, "Eğitim Sen olarak çocuklarımızın ücretsiz nitelikli bilimsel demokratik eğitim haklarının sonuna kadar savunucusu olacağız" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Netanyahu, Gazzeli çocukların tedavisi için sahra hastanesi kurulmasına karşı çıktı 

SONRAKİ HABER

DEM Parti, kayyum kararının iptali için başvuruda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa