18 Temmuz 2024 18:36 Güncelleme: 19 Temmuz 2024 00:41

İzmir'in Foça ilçesinde yangın kontrol altına alındı

İzmir'in Foça ilçesindeki yangın kontrol altına alındı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel

Reklam

İzmir'in Foça ilçesinde ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Jandarma Komando Okulu Komutanlığı kampüsünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Koacamehmetler Köyü'ne ulaşan yangın köyde de panik yarattı. Bölgedeki yerleşim yerlerinden olan Hayat Foça sitesine yaklaşan yangına karadan ve havadan müdahale edildi. Çalışmalara askeri personelin de destek sağladığı belirtildi.

Bu bölgede yer alan Hayat Foça Sitesi, tedbir amaçlı boşaltıldı. Sitenin yöneticisi Can Koktekin, jandarmanın uyarısıyla siteyi boşalttıklarını, itfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışmasıyla site çevresinde alevlerin kontrol altına alındığını belirtti.

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14.50 sıralarında Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Okul Komutanlığında başlayan ve rüzgarın etkisiyle okulun dışına yayılan yangının 22.30 sıralarında kontrol altına alındığını söyledi.

Yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini belirten Türköz, "Yangın, 22.30 itibarıyla ekiplerin çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı. Foça için büyük ve tehlikeli bir yangındı. Öğle saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar süren bir yangındı. Yangın nedeniyle yaklaşık 50 hektar alan zarar gördü" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam