18 Temmuz 2024 21:20

KESK Denizli'de vergide ve ücretlerde adalet isteyerek tasarruf paketine tepki gösterdi

KESK Denizli Şubesi, gerçekleştirdiği açıklama ile vergide ve ücretlerde adalet istedi, tasarruf paketine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

KESK Denizli Şubeler Platformu Candoğan Parkında yaptığı basın açıklamasında tasarruf paketiyle kamu emekçilerinin mağdur edildiğini belirterek vergide ve ücrette adalet istedi. Açıklamaya DİSK Genel-İş ve Tüm Emeklilerin Sendikası temsilcileri de katıldı. Basın açıklamasını KESK Denizli Şubeler Platformu adına BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul okudu.

"KAMU EMEKÇİLERİ YOKSULLAŞIYOR"

Kamu emekçilerinin günden güne yoksullaştığı için alanda olduklarını belirten Yurdakul, "Yıllardır bizzat iktidarlar eliyle planlı, programlı, bilinçli, kasıtlı bir şekilde yoksullaştırılıyoruz. Geldiğimiz noktada Türkiye'de iki tablo ile karşı karşıyayız. Birinci tablo faizden, ranttan, emek sömürüsünden beslenen bir avuç asalağın ve arkasındaki iktidarın tablosudur. Bu tabloda bir avuç asalak iktidar eliyle besleniyor. Bir taraftan emek sömürü diğer taraftan vergi afları, muafiyetleri, teşvikler, ihaleler, dövize endeksli hazine garantileri ile semirdikçe semiriyor. Servetine servet katıyor" diye konuştu. İkinci tabloda emekçilerin, halkın yoksullaştığını ifade eden Yurdakul, TÜİK'in sepetindeki eksik rakamları eleştirdi.

TASARRUF PAKETİYLE KAMU EMEKÇİLERİ MAĞDUR

SGK emekçilerinin tasarruf paketiyle yaşadığı mağduriyete de değinen Yurdakul gelir vergisinde adalet ücretlere ek zam istedi. Aile hekimlerinin her çarşamba yaptığı vergide adalet eylemlerini hatırlatan Yurdakul GEDİZ Elektrik A.Ş'nin son üç yıldır kurumlar vergisi ödemediği iddialarını sordu. Yurdakul son olarak tüm kamu emekçilerine bu yoksulluk düzenine karşı mücadele çağrısı yaptı. Açıklama sloganlarla sona erdi. (Denizli/EVRENSEL)

 

Reklam