19 Temmuz 2024 12:50

TÜİK, mayıs ayına ait tarımsal girdi fiyat endeksini açıkladı. TÜİK verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,85 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 15,58 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 53,08 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 41,12 artış gerçekleşti.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 0,63 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 2,18 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde, yüzde 50,35 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 71,59 artış gerçekleşti.

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 133,84 ile veteriner harcamaları, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 3,29 ile bina bakım masrafları oldu.(ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et