19 Temmuz 2024 12:03

İzmir’deki o kablo 5-6 yıldır çarpıyormuş

İzmir’de iki kişinin ölümüne sebep olan elektrik kaçağıyla ilgili 5-6 sene öncesini işaret eden esnaf, Gediz Elektrik'e en az dört ihbar yaptığını belirtti.

Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir’de iki kişinin ölümüne sebep olan elektrik kaçağıyla ilgili esnafın 5-6 senedir şikayetçi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, Gediz Elektrik’e bugüne kadar en az dört ihbar yapıldığı ve iki arıza kaydı geldiği belirtildi.

İzmir Emniyeti’nin fezlekesinde Gediz Elektrik’e bugüne kadar yapılan dört ihbarın detayı şöyle:

Murat Sarıçiçek, 17 Ocak 2023’te “Yer altından geçen kabloların birleşim olduğu bağlantı yerinde çukur var. Beton kapağı kırılmış. İnsanlar zarar görmesin diye duba ile o noktayı belirttim. Ancak tehlike arz etmekte” dedi.

Ömer Tepelek, 21 Aralık 2023’te “Yol üzerinde açıkta kablolar var, duman çıkıyor, tehlike arz ediyor” diye ihbar etti.

Fatih Ufak, 9 Ocak 2024’te “Yerden geçen kablolardan duman çıkmakta. Mazgala giderse elektrik çarpması oluşabilir” bildiriminden bulundu.

Aynı gün Ersin Eren Çavga, “Yer altında kazı çalışması yapılmıştı. Yüksek gerilim hattı… Yüksek dumanlar çıkıyor. Patlayabilir. Yaya geçidi var. Çok tehlikeli. Islak her yer” diyerek, uyardı.

"KAÇ KERE ŞİKAYET ETTİĞİMİ HATIRLAMIYORUM"

Saymaz, söz konusu şikayetlerden birini yapan Ersin Eren Çavga adlı vatandaşın şu sözlerini aktardı:

“5-6 sene kadar önce yağmur yağdığında kaldırımda dumanlar çıktı. Elektrik kaçağı olabileceği gerekçesiyle Gediz’e bildirdik. Çok geç geldiler. Çalışma yapmadan elektrik sıkıntısı olmadığını söyleyerek gittiler. Ancak yağmur yağdığı zaman kaldırımdan duman çıkmaya devam etti. Birkaç sokak hayvanının akıma kapıldığına şahit oldum.

Gerek vatandaşlara gerek sokak hayvanlarına zarar gelmesinden endişe ettiğim için defalarca şikâyet ettim. Kaç sefer ettiğimi hatırlamıyorum. Esnaf arkadaşlar da etti. Onca şikâyete rağmen sorun giderilemedi.” (HABER MERKEZİ)

Reklam