19 Temmuz 2024 13:02

İzBB kamu emekçileri: Son bir ayda üç arkadaşımız intihar etti

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan kamu emekçileri eylemlerinde belediyede çalışanların intiharlarına dikkat çekti: 1 ayda üç intihar!

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, ikramiyeler ve halkın bakkalı ödemelerinin içinde bulunduğu, aylık 16 bin 750 TL üzerinden 2025 yılının sonuna kadar artış olmaksızın 1 Nisan 2024 ile 31 Aralık 2025 tarihlerini kapsayan 21 aylık toplu sözleşme yapılması önergesinin üzerine İzBB kamu emekçileri dün eylemlerine devam etme kararı almıştı.

Kamu emekçileri, bugün eylemlerine kaldıkları yerden devam etti. Emekçiler Kültürpark 1 No’lu holde bir araya gedi.

“İNTİHARLARIN SEBEBİ EKONOMİK VE SOSYAL NEDENLER”

Açıklamada Tüm Bel Sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş söz aldı. Keleş sözlerine dün gece saatlerinde intihar eden, Cemil Tugay’ın fiili danışmanı Haydar İnanır için başsağlığı dileyerek başladı. “Son bir ay içinde belediyelerde çalışan üç arkadaşımız intihar etti. İntihar eden arkadaşlarımız Karşıyaka Belediyesinden işyeri temsilcimiz Selçuk Bir’di. Eshot Genel Müdürlüğünden Hikmet Yel ve bugün üzülerek öğrendiğimiz özel kalem müdürlüğünde görevli Haydar İnanır arkadaşımız intihar etti” diyen Keleş, son bir ayda yaşanan üç intihara tepki gösterdi.

Keleş, “İnsanı hayatından kopartacak kadar derin ruhsal bunalıma girip intihar vakalarına iten en büyük neden ekonomik ve sosyal nedenler. Biz ülkemizin ekonomik ve demokratik olarak insanca yaşayabileceğimiz ücret aldığımız dönemleri hep beraber mücadele ederek getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kamu emekçileri eylemi, hayatını kaybeden Haydar İnanır için bir dakikalık saygı duruşunda durarak devam etti. Keleş İzmir’de çıkan yangınlara değinerek itfaiye çalışanlarını her zaman destekleyeceklerini ifade etti. Son olarak eylemlerine haklarını alana kadar devam edeceklerini söyleyen Keleş, Cemil Tugay’ı masaya davet etti. (izmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir Susurluk'ta orman yangını

SONRAKİ HABER

Balıkesir'deki orman yangını 20 saat sonra kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa