19 Temmuz 2024 14:00

Soylu'ya yakın olan Servet Yılmaz Bakü'ye İçişleri Müşaviri olarak atandı

Süleyman Soylu’nun sağ kolu olduğu bilinen ve Ayhan Bora Kaplan operasyonunda adı geçen Ankara Eski Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın Bakü Büyükelçiliği’ne İçişleri Müşaviri olarak atandı.

Fotoğraf: Ankara Emniyet Müdürlüğü

Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sağ kolu olduğu bilinen ve Ayhan Bora Kaplan operasyonunda adı geçen eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Bakü Büyükelçiliği’ne İçişleri Müşaviri olarak atandı. Bu atamanın Soylu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası gerçekleşmesi dikkat çekti.

YERLİKAYA MERKEZE ÇEKMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2 Ağustos günü yayımlanan kararnameyle Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz görevden alınmıştı. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Servet Yılmaz'ın  Bakü Büyükelçiliği’nde İçişleri Müşaviri olarak görev yapacağı belirtildi.

Seyhan Avşar'ın Gerçek Gündem'de yer alan haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü dün yaptığı yazılı açıklama ile terfileri uygun görülen ve emekliye sevk edilmesi kararlaştırılan Emniyet Teşkilatı personelinin belirlendiğini açıkladı. Bugün ise atama ve terfi listeleri ortaya çıktı.

Haber göre Servet Yılmaz’a Bakü’de görev verildi. Yılmaz’ın Bakü Büyükelçiliği’nde İçişleri Müşaviri olarak görev yapacağı öğrenildi. Yılmaz’ın ismi son olarak Türkiye’nin konuştuğu suç örgütü yöneticisi Ayhan Bora Kaplan operasyonunda geçmişti. 

Ayhan Bora Kaplan dönemin Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın talimatıyla kendisine baskı yapıldığını; kendisine operasyon yapıldığı gün Onur adlı komiserin kendisini ayağa kaldırarak "Servet Müdür'ün kesin talimatı var, Bora ikinci talimata kadar evden çıkmayacak" dediğini iddia etmişti.

Gazeteci Tolga Şardan, öldürülen eski Ülkü ocakları Başkanı Sinan Ateş'le Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın, birlikte sabah yürüyüşü yapacak kadar yakın olduğunu da yazmıştı.

SOYLU ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

AKP yönetimiyle ters düştüğü ve istifa etmeye hazırlandığı öne sürülen eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü. Odatv'ye konuşan Soylu, AKP'den ayrılarak yeni parti kuracağı iddiaları için "Ailemizin mücadelesinin yeri AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır. Tayyip Erdoğan liderliğine itiraz ve yeni bir siyasi parti kurmak siyasi cinnettir" demişti. Soylu, görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi vermeyerek, "Cumhurbaşkanı ile bir görüşmedir. Siz de takdir edersiniz ki mahrem" ifadesini kullanmıştı.

Öte yandan ismi rüşvet iddialarına karışan Muğla Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu’nun ise emekliliğe sevk edildiği öğrenildi. Elektronik şirketi Yu-Ma-Tu’nun sahiplerden Tuncay Çapraz’ın boşanma aşamasındaki eşi Jale Çapraz, eşinin muvazzaf Emniyet müdürleriyle beraber iş yaptığını, onlara maddi destekte bulunduğunu, milyonlarca doların yurt dışına çıkarıldığını iddia etmişti. Dilberoğlu ismi de Jale Çapraz’ın resmi makamlara verdiği dilekçede yer alıyordu.

DİĞER ATAMALAR

Bişkek Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Abdullah Dölek
Bern Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Mustafa Murat Sümercan
Islamabad Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Cavit Taşdemir
Tokyo Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Orhan Eroğlu
Abuja Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Mehmet İyim
Berlin Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Yıldırım Olğu (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Üniversiteler parası olmayana eğitimsizlik vaat ediyor

SONRAKİ HABER

Dicle Üniversitesi Hastanesinde yemek boykotu: Sorumlular cezalandırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa