20 Temmuz 2024 04:45

Ocak söndüren çalışma düzeni

Denizli’de bir kamu kurumuna ait kiralık aracın şoförlüğünü yapan, asgari ücretle yol parasını bile ödemekte zorlanan Cemil Eviyakınoğlu'nun önce ailesi dağıldı, sonra da yaşamına son verdi.

Fotoğraf: Hilal Tok/Evrensel 

Paylaş

Hilmi MIYNAT
Denizli

AİLE ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürlüğünde kiralık araç şoförü olarak çalışan iki çocuk babası 40 yaşındaki Cemil Eviyakınoğlu yaşamına son verdi. Beş ve yedi yaşlarında iki çocuk babası Eviyakınoğlu’nun asgari ücret karşılığında çalıştığı, 150 TL olan işe gidiş geliş ücretini dahi ödemekte zorlandığı aktarıldı. 7 yıldır Tavas Sosyal Hizmet Merkezinde kiralık taşıtın şoförü olarak çalışan Eviyakınoğlu, 17 Temmuz’da Tavas mezarlığına defnedildi.

GEÇİM SIKINTISI AİLESİNİ DAĞITTI

Yol parası nedeniyle uzun süredir merkeze tayin isteyen Eviyakınoğlu’nun ekonomik sorunlar nedeniyle eşiyle sık sık tartışma yaşadığı öğrenildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer, görev yeri değişikliği için verdiği dilekçelerin yanıtsız kaldığını, Eviyakınoğlu’nun her gün merkezden ilçeye gidip gelmek için 150 lira ulaşım ücreti ödemekte zorlandığını aktardı. Ayrıldığı eşinin, çocukları da alarak memlekete gittiği ve bu tartışmaların Eviyakınoğlu’nu yıprattığı öğrenildi. Arkadaşlarından edinilen bilgiye göre Kurban Bayramı öncesinde de evde ‘Bir kurban bile kesemedik’ tartışması yaşandığı, öncesinde de arkadaşlarının yardımcı olmak ve destek olmak için aralarında para topladığı öğrenildi.

"YENİ İL MÜDÜRÜ ÇÖZECEKTİ"

Aile ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürü Ekrem Boran, “Cenazesinden geliyorum. Çok üzgünüz, öncelikle başımız sağ olsun” dedi. Eviyakınoğlu’nun babası ile görüştüğünü aktaran Boran, “Babası ‘Oğlum, yeni il müdürümüz çok iyi bir adammış, beni ilk fırsatta alacakmış demişti, sizi de çok seviyordu’ dedi. Dedim ki ‘Doğru söylüyor amca, ben en kötü üçüncü bir yol bulalım’ dedim. Cemil şirketten kiralanan aracın şoförü. ‘Yeni ihale döneminde Cemil’i burada bir yere alalım, merkeze çekelim’ dedim. Buradan kimse oraya gitmek istemedi. Yıl başında Cemil’i buraya alıp orada da Tavas’ta ikamet eden birini bulacaktık. Dilekçesi birkaç ay önce elime geçti, gereği yapılacaktı. Yardımcılarıma ‘Bu arkadaşın işini çözelim’ dedim. Ancak kadrolumuz olmadığı için bir anda halledemedik. İhale ile işi alan firmaya ilettik. Bir sonraki ihale döneminde firma çözmezse bile biz bir şekilde çözecektik” diye konuştu.

"YOL ÜCRETİNİ ÖDEMEKTE ZORLANIYORDU"

SES Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer, geçim sıkıntısının Eviyakınoğlu’nu psikolojik olarak yıprattığını söyledi. Göçer, “Denizli’den Tavas’a, Tavas’tan Denizli’ye her gün 150 TL ulaşım ücretini ödemekte zorlanıyordu. Denizli merkeze alınması için defalarca il müdürlüğünden randevu talep etti. İl müdürü randevu vermemiş, son çare dilekçe talebini iletmiş, dilekçesi de cevapsız bırakılmıştır. Yaşadığı ekonomik zorlukla mücadele etmek için yol parası giderini azaltmak için çabalayan ama dikkate alınmayan genç adam canına kıymıştır. İki çocuk babasız kalmış, anne babası da evlat acısı yaşamıştır. Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğünün de sorumluluğu vardır” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Kara yolundaki çökme, demir yolunu da ulaşıma kapattı

SONRAKİ HABER

Erdoğan Yıldız Sarayı açılışında konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa