19 Temmuz 2024 19:41

Nazımiye Belediye Başkanı açıklama yayımladı: İşçileri mağdur etmedik

Nazımiye Belediye Başkanı Ali Emrah Tekin, 15 işçinin işten çıkarılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada bütçenin yetmediğini belirtti, işçilerin madur edilmediğini savundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Nazımiye Belediye Başkanı Ali Emrah Tekin işten çıkarılan 15 belediye işçisinin direnişe geçmesi üzerine yazılı açıklama yayımladı. Belediyenin içinde bulunduğu mali sıkıntıların haberdar olduklarından daha fazla olduğuna dikkat çeken Tekin, seçim sonrası borç tablosunu halkla paylaştıklarını, borçlarından kaynaklı birçok firma ve şahsın haciz işlemleri ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. “Mevcut mali durumu düzeltmek, belediye hizmetlerimizin halkımızın tamamına ulaşması sözümüzü yerine getirmek için tüm gayretimizi göstermek için bir dizi tedbir ve karar almak durumunda kaldık” diyen Tekin, belediyenin işçileri bünyesinde çalıştıran şirkete her ay borçlandığını, borçlar ödendikten sonra kalan gelirin kadrolu personelin maaşlarını bile yetmediğini belirtti.

“Daha önceleri, kadrolu personelinin maaşları ödenmeyerek şirket personeline ödeme yapılmış, kadrolu personel mağduriyete uğramış, kadrolu personele ödeme yapılırken ise bu sefer şirket personeli mağdur edilmiştir. Belediyemiz öz gelirleri ve İller Bankası payı birlikte düşünüldüğünde bu gelirler sadece şirket personelinin maaş ödemelerine yetmediği görülmektedir” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Göreve gelmemiz sonrasında bu durumun düzeltilmesi, giderlerimizin doğru yönetilebilmesi, dolayısıyla sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi amacıyla, 12 Temmuz 2024 tarihi itibariyle belediyemizde yapılan yeniden yapılandırma süreci kapsamında belirli sayıda şirket çalışanımızla iş sözleşmelerimizi sonlandırmak zorunda kaldık. Bu kararımızı alırken belediyemizin finansal sürdürülebilirliğini sağlama ve hizmet kalitemizi daha da artırma hedefimizi göz önünde bulundurduk.

Bu süreçte büyük bir üzüntü ile işten ayırmak zorunda kaldığımız tüm çalışanlarımıza adil ve yasal çerçevede davrandık. İlgili kanunlar doğrultusunda gerekli prosedürleri takip ettik ve çalışanlarımızın haklarını korumak için gereken önlemlerimizi aldık. Yapılan bu değişikliklerin Belediyemizin hizmetlerine olan etkilerini azaltmak için gerekli tedbirlerimizi aldık ve çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz.” (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Microsoft 365: Tüm uygulama ve hizmetler kurtarıldı

SONRAKİ HABER

DEM Parti'den Mardin'de "Tarım Mitingi"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa