20 Temmuz 2024 13:10

Nazımiye Belediye işçileri: İşimize ve ekmeğimize sahip çıkacağız

İşten atılan Nazımiye Belediye işçileri, Belediye başkanı Ali Emrah Tekin'in açıklamasına cevap verdi. Tekin’in kamuoyu yanılttığını ifade eden işçiler, “İşimize ve ekmeğimize sahip çıkacağız” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim’de, Nazımiye Belediyesi’nde iki buçuk yılı aşkın bir zamandır çalışan 15 işçi, CHP'li Belediye başkanı Ali Emrah Tekin tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldı.

Nazımiye Belediye Başkanı Ali Emrah Tekin dün yaptığı açıklamada, bütçenin yetmediğini belirterek, işçilerin mağdur edilmediğini savundu.

İşten atılan ve direnişe başlayan 15 işçi Tekin'in açıklamasına cevap verdi. Tekin’in açıklamasında kamuoyu yanılttığını ifade eden işçiler, “Sizin gibi emek düşmanlarına karşı emek mücadelemiz sonuç alıncaya kadar, arkadaşlarımız eksiksiz bir şekilde işlerine geri dönene kadar sürecek” dedi.

“FATURAYI BİZ EMEKÇİLERE KESTİNİZ”

Tekin’in yaptığı açıklamada gerçeği yansıtmadığını ifade eden işçiler, “Seçim döneminde ‘Söz veriyorum kimseyi işten çıkarmayacağım’ diyordun. Aradan üç ay gibi kısa bir sürede sizi bu duruma düşüren nedir? Yoksa sizde mi ‘Kazanmak için her yol mübahtır’ diye mi düşündünüz. Belediyenin içinde bulunduğu bütün bu gerçekliliği bilerek görerek aday oldunuz. Nazımiye halkına söz verdiniz. Bulunduğunuz makam çözüm üretme, halka istihdam ve hizmet üretme makamıdır. Seçim döneminde söz verdiğiniz çılgın projeleriniz vardı. Bu projeler için en ufak bir girişimde bulunmadan belediyeden binasından dışarı çıkmadan faturayı biz emekçilere kestiniz. Bugün sözünün arkasında duramayan güvenilmez bir hale büründünüz” dedi.

“BİZ KAZANACAĞIZ”

İşçiler açıklamada, iki buçuk yıldan beridir belediyede çalıştıklarını belirterek, “Emekçileri bir araya toplayıp ‘arkadaşlar hakkınızı helal edin’ diyeceğinize eline zorla sanki biz 2024’ün mart ayında işe başlamışız gibi yalan yanlış çıkış kağıdı tutuşturmaya çalışıp evli evine köylü köyüne diyeceksin, bir yoldaşımızı kastederek ‘aslında bu çocuk işini iyi yapıyor bunu tutardım ama babası benim hakkımda çok konuşuyor o yüzden bunu da çıkaracağım’ deyip alay edeceksin bizde tıpış tıpış ağlayarak evimize gideceğiz öylemi? Yok öyle yağma!” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bugün direnişimizin dördüncü günü moral ve motivasyonumuz yerinde, sonuna kadar direneceğiz. İşimize, ekmeğimize, çocuklarımızın rızkına sahip çıkacağız. Sizin gibi emek düşmanlarına karşı emek mücadelemiz sonuç alıncaya kadar, arkadaşlarımız eksiksiz bir şekilde işlerine geri dönene kadar sürecek. Söz namustur, söz onurdur. Verdiğiniz söze bağlı kalmak sizin yaşamdaki omurgalı duruşunuzun ifadesidir. Önümüzdeki günlerde direnişimiz ve mücadelemiz güçlenerek devam edecek. Dost düşman herkes görecek ki biz kazanacağız.” (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PTT çalışanı kadınlara zulüm: Sırtına yük, haklarından tasarruf

SONRAKİ HABER

Postacı kadınlar tarihinden notlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa