20 Temmuz 2024 15:17

Müzisyen Umut Gündüz, memleketinde ilk konserini verecek

Müzisyen Umut Gündüz, ilk kez doğduğu topraklar olan Muş‘un Varto ilçesinde konser verecek.

Fotoğraf: Şenay Gündüz

Paylaş

Müzisyen Umut Gündüz, ilk kez doğduğu topraklarda konser verecek. Memleketi Muş‘un Varto ilçesinde ilk konser vermenin heyecanı yaşayan Gündüz, müzikal çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor.

Ana dili olan Zazaca’nın yanı sıra Kurmancî ve Türkçe müzik yapan Umut Gündüz, 2 Ağustos’ta Varto Kültür Merkezinde konser verecek. Konser saat 18.30’da başlayacak. Konser için sahne alacağı ekip arkadaşlarıyla konser için prova çalışmalarını yapacak olan Gündüz, “Varto’da çok güzel bir dinleyici kitlesi var. Vartoluların sanata kültüre sahip çıkıyor, önem veriyor” dedi. Gündüz, güzel bir konser olacağını da ifade etti. Vartolu ozanlarla yapılan derleme eserlerini yeniden aranje ederek seslendiren Gündüz, ozanlarla derleme çalışmalarını sürdürecek. Ayrıca yeni klibi de Varto’da çekecek, bu esere de yine aynı yöreden olacak. Yöredeki ozanların güzel eserler ortaya çıkarttığını hatırlatan Gündüz, bu ozanların desteklenmesi ve dayanışmanın gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Daha önce yapılan festivalleri de hatırlatan Gündüz, yöreye özgü yeni festivallerin yapılması gerektiğini ifade ederek, “Ziyaretler üzerinden yapılan festivaller ve etkinliklerin yozlaştırılmadan zarar vermeden daha anlamlı bir şekilde gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Yoksa sırf festival olsun diye ziyaretler üzerinden yapılan konserler kendi kültürümüze zarar verir. O yüzden daha dikkatli olmamız gerekiyor” diye konuştu. (MuşEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haiti'de mülteci teknesinde yangın: 40 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İşçi katili ihale zengini

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa