20 Temmuz 2024 15:58

Serkiz Yaylası’ndaki maden işgaline karşı direniş

Tokat merkez ilçeye bağlı Şehitler köyü ve çevresinde bulunan Serkiz Yaylası’nda maden için sondaj yapan sondaj makinesinin çalışmasın 5 köyün muhtarları ve köylüler engelledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sami EVREN
Tokat

Tokat merkeze bağlı Şehitler ve çevre köyleri kapsayan alan ve Serkiz Yaylası’nda maden arama ve sondaj çalışmalarına karşı üretici köylüler direniş başlattı. Direnişe Şehitler Köyü Dernek Başkanı Bedri Dal’ın yanı sıra Keçeciler, Sokutaş, Benli ve Gölcük köylerinin muhtarları da katılarak destek verdi.

Sondaj alanına çevre köylerden gelen yöre halkı sondaj makinesinin bulunduğu alanda toplanarak çalışmaları durdurdu. Köylüler “Tarım arazilerimizin, ormanlarımızın doğa ve çevremizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz” diyerek sonuna kadar direneceklerini belirtti.

Direnişe destek için bölgeye gelen Emek Partisi İl Başkanı Şenel Pehlivan da “Beş köyün muhtarı burada. Yarın 40 köyün muhtarı da burada olacak. Biz tarım arazilerimizin talan edilmesine seyirci kalamayız. Maden araması bahanesiyle buraya iş makinelerinin ve sondaj makinelerinin getirilmesini, yüzlerce binlerce ağacın kesilmesini istemiyoruz. Sonuna kadar direneceğiz. Maden şirketlerinin zengin olması için geleceğimizin karartılmasına karşı direneceğiz. Bunda karalıyız. Muhtarlar, köylüler, kadın emekçiler, gençlerimiz kararlı. Emsa şirketinin çöplüğü olmayacak. Kaz dağlarının nasıl yok edildiğini gördük. Erzincan İliç’te, Bergama’da nasıl bir doğa faciası yaşandığına tanık olduk. Bu vahşete ve doğa talanına geçit yok” dedi.

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti Adıyaman Merkez ilçe eş başkanı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Mikaîl Aslan ve Erdal Erzincan, Türkiye’de ilk kez birlikte sahne alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa