20 Temmuz 2024 19:17

Suruç Katliamında hayatını kaybedenler Adana'da anıldı

Adana'da, Suruç katliamının 9. yılında çeşitli partilerin gençlik örgütlerinin çağrısıyla bir anma etkinliği düzenlendi. Anmada 33'lerin mücadelesini büyütme ve katillerden hesap sorma çağrısı yapıldı

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana'da, Suruç katliamının 9. yılında çeşitli partilerin gençlik örgütlerinin çağrısıyla bir anma etkinliği düzenlendi. İnönü Parkı'nda yapılan etkinlikte basın açıklamasını okuyan TİP üyesi Rodin Deniz, 9 yıl önce Kobane'nin yeniden inşa edilmesi çalışmalarına katılmak için yola çıkan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi 33 gencin Suruç'ta devlet ve IŞİD iş birliğiyle katledildiğini belirtti.

2015'te Amed ve Ankara saldırılarından bugüne kadar süregelen saldırılara dikkat çeken Deniz, Soma ve İliç'teki maden işçileri, deprem felaketleri, Kürt halkının iradesinin yok sayılması ve 1 Mayıs'ta Taksim'deki tutuklamalar gibi saldırıların halka karşı yapıldığını dile getirdi.

Bu saldırılara karşı direnişin devam ettiğini ifade eden Deniz, Geleceğin, Suruç'ta katledilen 33 gencin mücadelesiyle kurulacağı belirterek "Gün katledilen yoldaşlarımızın mücadelesini büyütme günüdür, gün Kobane'ye yola çıkanların özgür bir dünya ufkunu gerçekleştirme günüdür, gün Devrim ve Sosyalizm mücadelesine katılma günüdür. Tüm halkı, 33'lerin mücadelesini büyütmeye, katillerden hesap sormaya ve Devrim ile Sosyalizm saflarına katılmaya davet ediyoruz" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belediyelerde TİS kazanı kaynıyor: Yerel yönetimlerin ilk ciddi sınavı

SONRAKİ HABER

Samsun'da denize giren 14 yaşındaki çocuk kayboldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa