21 Temmuz 2024 10:52

Sırtında platin ve tek böbrekle yaşayan mahpusun durumu ağır

Sırtında platin bulunan ve tek böbrekle yaşayan mahpus Önder Poyraz, tekli hücrede ve durumu ağır. Ailesi eşinin hastalığının ilerlediğini ve tahliye edilmesi gerektiğini söylüyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Erzurum Dumlu 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutulan ve iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Önder Poyraz, tek böbrekle cezaevi koşullarında yaşam mücadelesi veriyor. Cezaevi'nde tutulan ve geçirdiği felç nedeniyle sağ elini kullanamayan Poyraz, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) ağır hasta mahpuslar listesinde yer alıyor. Boynundaki düzleşme nedeniyle ameliyat olduktan sonra tekrar cezaevine götürülen Poyraz, ihtiyaçlarını karşılayamadığı için kısa bir süreliğine diğer mahpusların bulunduğu koğuşa alındı. Ancak daha sonra tekrar hücreye alınan Poyraz’ın durumu her geçen gün ağırlaşıyor.  

Yüzde 50'i engelli raporuna rağmen tahliye edilmeyen Poyraz’ın eşi Firdevs Poyraz, eşinin serbest bırakılmasını istedi. 

“TAMAMEN YATAĞA BAĞLI KALABİLİR”

Ramazan Bayramı’nda eşini ziyaret edebildiğini belirten Poyraz, eşinin durumundan endişe duyduğunu dile getirdi, “Boynunda boyunluk vardı. Sağ elini hiç kullanamıyordu, şişmişti. Elinin felçli olması ayağını da etkiliyor. Durumu hiç iyi değildi. Bu haliyle tekli hücrede tutuluyor. Hastanede yüzde 50'i engelli raporu verildi.  Doktorlar ortopedik yatak alınmasını söylemiş. Ortopedik yatak alınmadığı takdirde tamamen yatağa bağlı kalacakmış. Fiyatı 15 bin TL ama henüz alma durumumuz yok” dedi.

“İHTİYAÇLARINI DAHİ KARŞILAYAMIYOR”

Poyraz, “Dışarda daha iyi bir şekilde tedavi olur. Bu şartlar altında cezaevinde kalamaz. İhtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. Tekli hücrede durumu daha da ağırlaşıyor. En son gördüğümde çok fazla kilo kaybı yaşamıştı. Batman Cezaevinde tedavisi yapılmadığı için boyun fıtığı çıktı. Serbest bırakılmasını istiyoruz aksi takdirde durumu daha da ağırlaşacak” dedi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

DEDAŞ'ın kesintileri hasta çocuğu nefessiz bıraktı

SONRAKİ HABER

İsrail itiraz etmişti: Adidas, Bella Hadid'in yer aldığı reklamı kaldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa