21 Temmuz 2024 12:28

İktidar medyasının hedef gösterdiği PEN Üyesi Yavuzel: Tek satırı bile doğru değil

İktidar medyası, PEN Üyesi Yazar Gökhan Yavuzel'i politik görüşleri sebebiyle hedef aldı. Yavuzel, kendisine yöneltilen saldırılara karşı "Avukatımla birlikte hukuki süreci başlatacağız" dedi.

Fotoğraf: Londra Genç TV

Paylaş

Uluslararsı Yazarlar Birliği (PEN) üyesi yazar Gökhan Yavuzel, Yeni Akit ve Aydınlık gazetelerinin de içinde olduğu, iktidara yakın kuruluşlar tarafından gerçeği yansıtmayan haberlere ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yavuzel, “Hakkımda bu haberleri uyduran sosyal medya paylaşımlarına ve gazete haberlerine karşı, avukatımla birlikte hukuki süreci başlatacağız” dedi.

Yavuzel, kendisi hakkında çıkan haberlerde yer alan "uyuşturucu çeteleriyle bağlantılı" olduğu, "kumarda para kaybettiği" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği" yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yavuzel, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamasında, ”En son söylemem gerekeni en başta ifade edeyim; İngiltere’de değilim, iddia edilen konularla ilgili gözaltına alınmadım, tümüyle absürt bilgiler, tek bir satırı bile doğru değil” ifadelerini kullandı.

"TEK SATIRI BİLE DOĞRU DEĞİL"

Yavuzel'in X hesabından yayımladığı açıklaması şöyle:

“Yeni Akit ve Aydınlık gazetelerinin başını çektiği, hakkımda yayımlanan haberlere ve sosyal medya paylaşımlarına karşı cevabımdır:

Öncelikle bu tür çirkin iddialara karşı yanıt verme durumuna gelmekten dolayı hicap duyduğumu belirtmek istiyorum.

En son söylemem gerekeni en başta ifade edeyim; İngiltere’de değilim, iddia edilen konularla ilgili gözaltına alınmadım, tümüyle absürt bilgiler, tek bir satırı bile doğru değil…

Nisan ayında mide kanaması geçirmiştim. Bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu oldum ve ilaç tedavisine başladım. Bunun üstüne bir takım başka sorunlar da eklenince, bu süreçten sonra internetten uzak kaldım ve hatta telefon bile kullanmadım. Hakkımdaki haberleri ise bir arkadaşımın bana ısrarla ulaşmaya çalışmasıyla, gecikmeli olarak öğrendim. Öğrendikten sonra, bu tür abes ithamlara karşı sessiz kalmak istedim ancak kısa da olsa bir şeyler söylemem hususunda ikna edildim.

Twitter’daki trollerin itibar suikasti ile başlayıp, Fazıl Duygun denen bunakların asılsız nitelikteki bu paylaşımlara destek vermesiyle ulusal basına kadar yer edinmiş. Vicdan ve ahlaktan yoksun olduklarından ötürü, uydurulan şeylerin doğruluğunu ispat etme gereği bile duymadan gerçekmiş gibi kamuoyuna sunmuşlar.

"KÜRTLÜĞÜMÜ VURGULADIM, BARIŞ DİYE HAYKIRDIM"

Çok genç yaşımdan bu ana kadar, kitaplarım çok satanlar listesine girdi, kitap baskısı en erken biten yazar oldum, çeşitli ödüller de aldım. PEN üyeliğine kabul edilmiş en genç yazar ünvanına sahip oldum.

Popülerliğimin hızla arttığı bir dönemde hükümete karşı sözümü esirgemeden söyledim, Kürtlüğümü vurguladım, barış diye haykırdım. Bireysel çıkar odaklı düşünseydim, herhalde böyle tehlikeli girişimlerde bulunmazdım çünkü ihtiyacım yoktu ve bu gibi girişimler ancak kendimi yakmak oluyordu.

Yine beni tanıyanların malumudur ki kendimden bahsetmeyi hiç sevmem. Bu noktada biraz bencillik yapıp kendimden bahsettiğim için af buyurmalarını istirham ediyorum.

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ"

Eğer, yanlış da olsa ve hatta yüz kızartıcı bile olsa, bir şeyi yapmışsam asla yalan söylemem, hakikati konuşmaya özen gösteririm. Çünkü sözümü söylemekten sakınacağım, korkacağım yahut yaranmak isteyeceğim hiç kimse yok.

Son olarak, hakkımda bu haberleri uyduran sosyal medya paylaşımlarına ve gazete haberlerine karşı, avukatımla birlikte hukuki süreci başlatacağız.

GÖKHAN YAVUZEL KİMDİR?

Eğitim hayatını, Psikoloji bölümünden Lisans; Sosyoloji bölümünden ise yüksek lisans alarak tamamladı. ‘Sahipsiz Şiirler’ ve ‘Katiller Hep Yalnızdır’ isimli kitaplarıyla Türkiye’de ve Kıbrıs’ta çok satanlar listesine girdi. KKTC Kültür Bakanlığı tarafından yılın en iyi yazarı seçildi. Yazdığı hikaye, deneme, şiir ve Kültür-Sanat yazılarıyla bir çok ödül aldı. 

Çeşitli Televizyon ve Radyo programlarına davet edildi. Edebiyat dünyasından elde ettiği başarılar, yazara Uluslarası Yazarlar Birliği (PEN) üyeliğini kazandırmıştır.

Muhalif ve Kürt kimliğinden dolayı çeşitli baskılara maruz kaldı. Türkiye’de hakkında bir çok dava açıldı. Türkiye’nin her yerinde okunan ilk iki kitabı, bir anda mahkeme kararıyla yasaklandı. 

2020’de Birleşik Krallık tarafından ilticası kabul edildi ve Galler’de yaşamaya başladı. 2023 Ocak ayında 5 yıllık sürgün yaşamından sonra ülkeye dönüş yaptı. Yaklaşık bir sene Türkiye’de kaldı, ancak maruz kaldığı polis tacizleri, sürekli gözaltılar ve aldığı tehditlerden dolayı tekrar Türkiye’den ayrılmak zorunda kaldı. Son olarak 2022’nin Ekim ayında ‘Sürgün Notları’ isimli kitabı yayımlandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Denetimli serbestlik yasasından yararlanan 6 bin 695 kişi yeniden suç işledi

SONRAKİ HABER

Ulus'ta bulunan Tarihi Çocuk Esirgeme binası derneklerin rant kapısı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa