21 Temmuz 2024 14:10

Erdoğan, emekli zammını eleştiren muhalefeti hedef aldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılmasını isteyen muhalefeti "Bunların sırtında küfe yok" diyerek hedef aldı.

Fotoğraf: TCCB 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Harekatının 50'nci yılı programına katılmak üzere gittiği KKTC'nin başkenti Lefkoşa'dan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Erdoğan bir gazetecinin en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi ve emeklilik sistemiyle ilgili sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ediyoruz. Aslında Grup Başkanımız Abdullah Güler gerekli açıklamaları yaptı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını açıkladı. Bütün bunlara rağmen muhalefet bakıyorsunuz, düşünmeden, görüşmeden, konuşmadan “asgari ücret 17 bin” diyor. Bunların sırtında maalesef küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz, adımlarımızı da buna göre atıyoruz. Onun için de yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme alacağız. O şekilde de yola devam edeceğiz. Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular var, gerisi söylentiden ibaret."

DENİDAS'A TEPKİ

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın 20 Temmuz’daki 50. yıl kutlamaları öncesinde “Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve işgalci Türk Ordusu’nun yarım asırdır Kıbrıs’ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz” açıklamasına dair konuşan Erdoğan, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım" ifadelerini kullandı. 

"GEREKİRSE DENİZ ÜSSÜ YAPARIZ"

Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın Larnaka kıyılarında bir deniz üssü inşa etme girişimi ile İsrail’in Güney Kıbrıs'ı lojistik üs olarak kullandığı iddialarının sorulması üzerine Erdoğan, "İsrail’deki katliama ortak olmak ne Rumlara ne Yunanistan’a fayda sağlar. Ayrıca gerekirse deniz üssü ve deniz yapılarını Kuzeyde yaparız. Bizim de denizimiz var. Mesela yeni bir doğalgaz gemisi alıyoruz. Sakarya Gaz Sahası’ndaki gaz üretiminde kullanılacak, yüzer gaz işletme platformu gemisi. Yaklaşık 2 ay sonra Türkiye'de olacak. 300 metre boyunda 58 metre genişliğinde. 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğalgazı üretecek bu platform belki orada 15-20 yıl kalacak. Adeta bir üs gibi. Önümüzdeki hafta yola çıkıyor ve Türkiye'ye gelecek. Zaten o üssü gördükleri zaman yeter onlara." diye yanıt verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gabar'da sondaj kulesi devrildi: Bir mühendis hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İzmir'de bir kadın katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa