21 Temmuz 2024 12:28

Bakırhan: Muhalefet savaş oyununa gelmemeli

Halkın yoksulluk içinde yaşamasına karşın AKP-MHP iktidarının çatışma ve savaş peşinde olduğunu belirten Tuncer Bakırhan, muhalefetin savaş oyununa gelmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 9 yıl önce Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde İŞİD'in bombalı saldırısında hayatını kaybeden 33 kişiyi anarak başlayan Bakırhan, “Bu katliamı yapanlar, katliamın alt yapısını oluşturanları da buradan kınadığımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Türkiye'de 2015 sonrasında iktidarın siyasetin savaş odaklı olduğunu hatırlatan Bakırhan, şunları söyledi: "Halk açlık ve sefalet içinde. Emekliler geçim derdindeyken, ülkede büyük bir yoksulluk yaşanırken iktidar dün Rojava'da bugün Federe Kürdistan Bölgesi'nde bir çatışma ve bir savaş peşinde koşuyor. Buna itiraz ediyoruz, kabul etmiyoruz. Bu savaş ve çatışmalı anlayışa muhalefetin de destek olmaması ve bu oyuna gelmemesi gerektiğini buradan belirtmek istiyorum. Çünkü savaş AKP-MHP iktidarının savaşıdır. Türkiye halklarının savaşı değil. Kürtler tehdit değil, Federe Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan insanlar Türkiye'nin güvenliği için tehdit değil. Sadece bir şey var. İktidarın kendi yaşamını devam ettirmesi için orada bir düşman yaratmaya ve orayı bir savaş alanı haline getirmesi var. Dolayısıyla biz, bizim olmayan bu savaş karşısında dün olduğu gibi bugün de karşı durmaya devam edeceğiz.”

"ESMANUR'UN KATİLİ BU İKTİDARDIR"

 Giderek artan yoksulluğa karşın iktidarın savaşta politikasında ısrar etmesine tepki gösteren Bakırhan, “Darbe dönemlerinde bile böylesine derin bir ekonomik kriz yaşanmamıştır. İnsanlar, topraklarını ekemedikleri ve biçemedikleri için mevsimlik işçi olup yollara düşüyorlar. En son dün Viranşehir'den Bursa'ya giden tarım işçilerinin traktörü devrildi. Traktörün altında 15 yaşındaki Esmanur ve ablası kaldı. Lanet olsun işte bu savaş ve çatışmayı isteyenlere. Türkiye’nin ekonomisini, Kürtler demokratik özgürlüklerine ve statüye kavuşmasın diye Rojava ve Federe Kürdistan Bölgesi'ne döken bu iktidar Esmanur’un katilidir” diye konuştu.  İktidarın halkı değil, sermayeyi güçlendiren bir politika izlediğine vurgu yapan Bakırhan,  Kürtlerin de kazanımlarına göz diktiğini de belirtti. AKP Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs’taki konuşmasında “'Müzakereye, görüşmeye Kıbrıs’ta kalıcı barışı ve çözümü sağlamaya hazırız” ifadelerini hatırlatan Bakırhan, dış politikadaki son dönemdeki gelişmeleri de değinerek, “Çözüm niye Kürtler için yok. Uzatılan çözüm eli neden Kürtlerin elini tutmuyor” diye sordu.

ÖRGÜTLÜLÜK VURGUSU

31 Mart seçimlerinin sonuçlarına değinen Bakırhan, iktidarın baskı ve zorba politikalarına karşı halkın örgütlü mücadelesiyle durdurabileceğini belirterek, “Örgütlememizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Örgütlememizi büyütmeliyiz. Örgütlenme yoksa mücadele de yok. Örgütlenme yoksa bu zorba düzen karşısında başarıya ulaşma da yok. Önümüzdeki temel  görevlerden biri de örgütlenmedir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

SONRAKİ HABER

Defalarca bıçakladı, 9 ayda tahliye edildi: "Yaşarken benim yanımda olun"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa